Setari Cookie-uri

Barcelona: Un taram fermecat

Al doilea oras ca marime din Spania si capitala provinciei autonome Catalunia, Barcelona reuseste sa se impuna ca unul dintre cele mai cosmopolite, stralucitoare, surprinzatoare si avantgardiste orase ale lumii...un adevarat spectacol vizual!

Trebuie sa faceti macar un scurt popas si la muzeul Fundatiei Joan Miro, un important pictor si sculptor suprarealist (1893 - 1983), care gazduieste o parte din picturile si sculpturile artistului, impreuna cu alte lucrari imprumutate de la muzeele lumii. Si Pablo Picasso are un muzeu, amenajat in incinta unui palat din secolul XV, care adaposteste o serie de opere mai putin cunoscute ale artistului, in mare parte lucrari din tinerete.

Si pentru a va bucura de un spectacol cultural complet, nu ratati Muzeul National de Arta al Cataluniei (unde se regasesc operele lui Velazquez sau El Greco) si Muzeul de Arta Contemporana (cladire proiectata de arhitectul american Richard Meier).

Insa inima Barcelonei bate cel mai tare pe La Rambla, o strada-spectacol, exclusiv pietonala, despre care toata lumea vorbeste, pe care toata lumea vrea sa se plimbe, si de care sau pe care toata lumea se indragosteste. Colorata, animata, parfumata, la Rambla reprezinta intr-adevar sufletul agitatei metropole. Strada, care porneste de la Palatul Virreina, se termina in portul vechi, acolo unde se afla un alt obiectiv turistic important, Muzeul Maritim, strajuit de Monumentul lui Columb.

In Placa d'Espanya gasiti fantanile cantatoare din fata Palatului National (Muzeul de Arta) care in fiecare seara de vara, de la 21.00 la 23.00, se lumineaza si danseaza pe muzica clasica, intr-un spectacol fascinant.

Si indiferent cat de microbiste ati fi, o vizita la stadionul Barcei va va demonstra de ce reprezita fotbalul un adevarat cult in Spania.

Cele mai spectaculoase vederi asupra capitalei catalane sunt oferite de doua dealuri: Montjuic - situat in apropierea portului si in jurul caruia s-au ridicat Stadionul olimpic, Palatul Sportiv si Gradinile Botanice, si Tibidabo - pe al carui varf a fost construit un parc de distractii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.