Setari Cookie-uri

Barcelona: Un taram fermecat

Al doilea oras ca marime din Spania si capitala provinciei autonome Catalunia, Barcelona reuseste sa se impuna ca unul dintre cele mai cosmopolite, stralucitoare, surprinzatoare si avantgardiste orase ale lumii...un adevarat spectacol vizual!

Bucataria catalana

Bucataria catalana, adaptata traditiilor zonei, este construita pe produse specifice fiecarui anotimp. Primavara, nu lipseste din meniu calcots (un fel de salote), toamna abunda ciupercile, iar iarna escudella (un fel de friptura). Crocanta paine cu rosii, renumita paella si sublimele tapas sunt consumate tot timpul anului. La desert, localnicii recomanda crema catalana (crema de vanilie), coca (un fel de chec) si turron-ul (nuga).

Trebuie sa mai stiti ca la pranz, chiar si cele mai scumpe restaurante servesc un meniu al zilei (menu del dia), care contine doua feluri de mancare, cafea sau desert, si o sticla mica de vin (la jumatate de litru), toate acestea la un pret extrem de avantajos.

Barcelona vine in intampinarea cerintelor gastronomice ale turistilor si localnicilor sai deopotriva cu o gama larga de restaurante, de la cele mai sofisticate si selecte, la cele mai simple si comune, foarte multe fiind, asa cum era de asteptat, cu specific pescaresc.

Trebuie sa mai stiti ca...

Barcelona detine o pozitie privilegiata la Marea Mediterana, aflandu-se la distanta egala (circa 60 km) de doua din cele mai insorite zone turistice: Costa Brava si Costa Dorada.

Capitala Cataluniei are o clima mediteraneana, cu ierni racoroase si veri fierbinti, ceea ce face ca pentru vacantele la mare si soare cele mai recomandate luni sa fie: mai, iunie si septembrie. Insa orice perioada a anului e buna daca se doreste vizitarea orasului.

Barcelona Card (23 ero/pers/ 2 zile) ofera transportul gratuit pe toate mijloacele de transport locale, inclusiv cu bus-ul turistic (un doubler decker care are 3 rute), precum si o sumedenie de discounturi la diferite obiective, restaurante, magazine, etc.

Aproape tot este inchis duminica in Barcelona...

Nu exista, evident, niciun pericol sa va plictisiti in Barcelona, dar va puteti trezi ca, luate de valul atator atractii, absorbite de farmecul orasului, ati omis ceva, sa nu va para rau, caci, in mod cert, va veti intoarce aici...

Un articol de Silvia Nistor


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.