Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le descopere pana la 30 de ani

Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care orice femeie trebuie sa le afle pana la 30 de ani!

femeie

Se spune ca varsta este doar o cifra, insa stim cu totii ca ea reprezinta mult mai mult de atat. Intr-un fel gandeam cand aveam 20 de ani si cu totul altfel privim lucrurile dupa ce schimbam prefixul in magica cifra 3. Pana la aceasta varsta aflam foarte multe despre lumea din jurul nostru, dar mai ales despre noi insene.

Iata ce ar trebui sa descopere orice femeie pana sa implineasca 30 de ani:

1. Parfumul semnatura, cel care o defineste

Parfumul este unul dintre cele mai importante produse cosmetice pe care le poarta o femeie. Doctorul Avery Gilbert vorbeste in cartea sa ”Ce stie nasul” (”What the Nose Knows”) despre ”memoria mirosului”. Ea evidentiaza faptul ca mirosul este unul dintre simturile conectate direct la emotiile noastre.

Asadar, parfumul pe care il folosim in mod curent le va aminti celor din jur de noi ori de cate ori il vor simti, iar gasirea lui nu este usoara. Pana la 30 de ani, insa, am avut suficient timp la dispozitie pentru a afla daca ni se potriveste o aroma fresh, fructata, florala, orientala sau lemnoasa. Pentru a identifica aroma cea mai potrivita , avem nevoie de timp sa incercam mai multe. Noi am gasit printre aceste parfumuri miresmele pe care le-am purtat ani la rand si tot printre ele ne-am gasit si mirosul ”semnatura”. In plus, preturile lor ne permit o multime de cautari in lumea aromelor.

Probabil ai observat ca atunci cand simti un miros familiar, mintea ta se duce instantaneu la momentul in care l-ai simtit ultima data. Parfumul iubitului, mirosul florilor din curtea bunicii, apa de toaleta preferata a mamei, pe toate le putem recunoaste cu usurinta din mii de mirosuri.

Citește și:

parfum

2. Hainele, croielile si culorile care o avantajeaza

Orice femeie si-a cumparat macar o data o rochie, o fusta sau o bluza care, desi era pe masura ei, pur si simplu nu o avantaja. Statura, forma corpului nostru, nuanta pielii si a parului sunt elemente care conteaza foarte mult in alegerile vestimentare. O bluza cu umerii lasati nu le avantajeaza pe toate femeile si nici fustele foarte scurte, insa pana la 30 de ani stim deja ce ni se potriveste si ce nu, iar timpul petrecut la cumparaturi s-a scurtat enorm.

Un alt lucru pe care femeile la 30 de ani il fac atunci cand merg la cumparaturi este shoppingul inteligent. La 30 de ani cumparam haine mai putine, dar de foarte buna calitate si despre care stim sigur ca ne scot in evidenta atuurile si ne ascund micile defecte fizice.

3. O pasiune care nu este legata de serviciu

Fie ca vorbim despre bijuterii hand-made, despre pictat sau despre gatit, o femeie trebuie sa gaseasca pana la 30 de ani un hobby care sa nu implice jobul. Desigur, este ideal sa ne facem munca din pasiune, insa chiar si in acest caz fericit, tot ar trebui sa gasesti o activitate care sa te ajute sa te relaxezi si sa-ti limpezesti mintea dupa ce termini programul de lucru.

Citește și:

ce trebuie sa stie orice femeie

4. Un sport sau un tip de miscare pe gustul tau

La 30 de ani nu mai putem manca orice fara griji, motiv pentru care trebuie sa acordam mai multa atentie sanatatii noastre. Un corp suplu si sanatos are nevoie de miscare si, dupa cautari prin mai multe activitati, in jurul acestei varste ar trebui sa stim exact ce ni se potriveste din acest punct de vedere. Dupa ce ai alergat cateva saptamani in parc, ai fost la zumba si la kangoo-jumps, deja stii ce e pentru tine si ce nu.

Sportul nu contribuie numai la dobandirea unei siluete suple, ci este un element important in gasirea echilibrului mental. Numeroase studii au demonstrat ca sportul contribuie la eliberarea endorfinelor, supranumite hormonii fericirii, noteaza specialistii de la webmd.com. Stresul si depresia, unele dintre bolile secolului de pe urma carora sufera multe femei, pot fi tinute departe cu ajutorul sportului, motiv pentru care ar trebui sa-i acorzi atentia cuvenita.

Citește și:

5. Autorul, filmul si melodia preferate

Arta este o parte importanta din viata noastra, iar ea se regaseste in fiecare lucru pe care il utilizam si in fiecare activitate in care ne implicam. Un weekend cu vreme mohorata este imediat inseninat de un film bun, un roman captivant si un ceai aromat, iar gandurile negre dispar cand auzim melodia preferata.

La 30 de ani ai descoperit deja care sunt acestea trei si stii ca mereu te poti intoarce la ele cand ai o zi care nu a mers asa cum ti-ai dorit. In plus, trebuie sa recunoastem ca autorul, filmul si melodia preferate spun foarte multe despre o persoana si o definesc din foarte multe puncte de vedere.

femeile

Daca te numeri printre femeile pe care le sperie schimbarea prefixului, trebuie sa afli ca un studiu desfasurat in SUA si citat de publicatia britanica The Telegraph a scos la iveala faptul ca barbatii considera ca femeile cele mai atragatoare sunt cele de 30 de ani.

Ce crezi ca ar mai trebui sa descopere o femeie pana la 30 de ani? Tu ai bifat deja cele 5 lucruri enumerate de noi?

Sursa foto: Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.