Setari Cookie-uri

Interviu cu Anca Lungu: Am stiut mai degraba ce nu vreau sa devin

Pana la urma viata e aceasta adunare de momente. De momente traite bine sau prost, intelese cum trebuie, sau gresit.

Pana la urma viata e aceasta adunare de momente. De momente traite bine sau prost, intelese cum trebuie, sau gresit. Adunate in memories au trecute cu vederea. E clar pe undeva ca viata e si o chestiune de moment. Pe Anca Lungu o stim de la stiri. Ne prezinta seara momentele care au schimbat vieti. Are un tip de ingrijorare candida spre care privesc cu admiratie. La fel privesc si spre felul in care si-a inteles si trait viata de pana acum, cu momentele ei adunate discret intr-un album mare cu poze, pe care mi l-a aratat o data.

Un interviu realizat de Radu Buzaianu

Cand ai stiut ce vrei sa devii in viata? In ce moment?

Cred ca am stiut mai degraba ce nu vreau sa devin. Si am stiut asta de mica. Am facut tot ce mi-a stat in putinta sa nu devin o persoana falsa, nefericita sau superficiala. Sa nu devin o mama prea ocupata pentru copiii ei, o sotie prea cicalitoare sau o angajata plictisita. Mi-am dorit sa devin ceea ce sunt astazi, ca dovada ca expresia "daca vrei, poti" nu e doar o expresie.

Citește și:

Zi-mi un moment care sa-ti fi ramas in minte mai serios decat celalalte din copilaria ta.

Imi amintesc de ziua in care s-a nascut fratele meu, Andrei. Eram extrem de fericita dupa ce hranisem barza cateva luni cu firimituri pe pervaz ca sa mi-l aduca. In acelasi timp eram nerabdatoare si nu intelegeam de ce trebuie sa mai astept cateva zile pana sa-l vad. Pe vremea aceea bebelusii nu puteau fi vizitati la spital. A fost cea mai lunga asteptare din viata mea si una dintre cele mai frumoase intalniri. Andrei e cu 5 ani mai mic decat mine, cu vreo 30 de centimetri mai mare si e fratele ideal. Fiecare firimitura pentru barza a fost cea mai buna investitie.

In ce moment in viata ai inteles prima data ca vei fi o femeie frumoasa?

Sa stii ca eu chiar am fost uratica in copilarie :)) Sau cel putin asa mi se parea mie. Aveam multi pistrui de care eram complexata, mai ales primavara. Acum ii ador si ma mandresc cu ei, dar am avut nevoie de vreun sfert de secol sa ajung la concluzia asta. In scoala generala am fost un fel de ratusca cea urata, stilul tocilara cu 10 pe linie pana in clasa a 8-a. Iar la liceu, lucrurile s-au schimbat radical. Am fost incoronata Miss Boboc si cateva luni mai tarziu, Miss Primavara, un fel de duel al misselor de la toate liceele din Suceava. Dar nu cred ca acela a fost momentul in care am realizat ca voi fi o femeie frumoasa. Am realizat asta mult mai tarziu, cand un barbat mi-a spus asa intr-un moment de sinceritate: ai puterea sa transformi pe oricine in barbatul pe care ti-l doresti. Atunci m-am simtit cu adevarat frumoasa.

Citește și:

Povesteste-mi primul moment in care ai stiut ca viata iti iese bine.

As spune ca a fost momentul in care am primit primul meu job. Acela de realizator al matinalului de a Antena1 Suceava. Eram in clasa a 10 a, optasem pentru subspecializarea jurnalism-relatii publice, convinsa ca acesta e drumul si deja faceam un pas urias si nesperat: ma antrenam live, in fiecare dimineata sa devin omul de televiziune de mai tarziu.

Cand ai stiut prima data ca sotul tau, Stefan, vrei sa fie sotul tau?

Stiu ca suna siropos si nerealist, dar eu am stiut asta de la prima lui imbratisare. I-am simtit energia. Am stiut ca e un om bun.

Si e un moment incepand cu care stii ca el va fi tatal copiilor tai. Care a fost acela?

Era in brate cu nepotelul lui de 3 luni. Se declansase calvarul colicilor, iar el era singurul in bratele caruia copilul se linistea. Il adormea cu capul pe umar, iar eu il priveam si-mi imaginam ca la fel se va intampla si cu bebelusii nostri.

Citește și:

Primul moment in care ai stiut ca e bine sa fii celebra. Care este acela?

"Celebru" e un cuvant cam pretentios. Si stii prea bine ca statutul de persoana publica vine la pachet si cu foarte multe dezavantaje. Sincer, de cele mai multe ori farmecul personal m-a ajutat mai mult decat faptul ca sunt cunoscuta. Asa ca n-as putea spune ca a fost vreun moment in care sa am revelatia celebritatii.

Cand ai fost cea mai mandra de fiica ta, de Naty?

Prima data cand a reusit sa manance singura de la san. A fost un moment foarte emotionant. Natalia s-a nascut prematur si a stat mai bine de o saptamana la incubator. A fost hranita cu sonda, apoi cu biberonul si abia dupa o saptamana mi-au dat voie medicii sa o pun la san. Am cantarit-o si inainte si dupa si am constatat ca fusese cea mai bogata masa a sa. Era dornica sa recupereze. Am simtit-o puternica si-am fost atat de mandra de ea!

Citește și:

Dar de tine? Zi-mi un moment in care poti sa recunoasti ca ai fost mandra de tine?

In ziua in care am tinut in maini prima mea carte. Am pus toata pasiunea si priceperea in ea si am avut sentimentul acela al lucrului bine facut. Si nu ma refer acum la sloganuri politice.

Si ultimul moment la care ma voi referi. Zi-mi in momentul in care raspunzi, ce ai vrea sa fie altfel in viata ta dintre cele pe care poti sa le povestesti?

As vrea sa putem fi mai linistiti decat suntem acum.

Sursa foto: Facebook

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.