Setari Cookie-uri

Ezoteric: Metode de curatare si deschidere a chakrelor

Exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va vindeca chakrele si a va imbunatati vietile!

Deschizandu-va chakrele si permitand fluxului de energie sa va inunde trupul va veti simti mai echilibrate, mai sanatoase si veti avansa spiritual. Exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va vindeca chakrele si a va imbunatati vietile, printre care a medita cu mainile in pozitii speciale si in acelasi timp a rosti anumite litere din alfabetul sanskrit.

chakra Foto: Jose AS Reyes, Shutterstock

1. Chakra Radacina (Muladhara – Supravietuire)

Chakra Radacina are de-a face cu frica si instinctul de supravietuire si este localizata la baza coloanei vertebrale. A face lucruri pentru a va depasi temerile este cel mai sanatos mod de a trece prin viata. Culoarea rosie este strans legata de aceasta chakra deci daca va simtiti obosite, nervoase sau speriate puteti incerca sa purtati mai mult rosu. Un alt truc ar fi sa va inconjurati de cristale cu efecte stabilizatoare, de curatare, cu efect energizant, pentru echilibrare, protectoare si vindecatoare.

Meditand asupra fricilor si acceptand faptul ca fac parte din propria persoana, dar ca sunt mai mult produsul imaginatiei este o alta metoda prin care le puteti face fata. Incercati sa spuneti „LAM” in timp ce tineti varfurile degetelor mare si aratator lipite.

Citește și:

2. Chakra Sacrala (Swadhisthana – Sexualitate)

De Chakra Sacrala putem lega tot ce tine de relatii si sentimentul de vina. Daca vreti ca totul sa mearga bine din acest punct de vedere va trebui sa fiti foarte sincere si deschise in toate relatiile pe care le aveti, de orice natura ar fi ele. Aceasta chakra functioneaza pe baza culorii portocaliu si daca va inconjurati cu aceasta culoare puteti avea multe surprize placute. Aceasta este localizata undeva in spate, langa osul sacral, de la care isi trage numele. Aveti nevoie pentru a o activa de cristale care intai sa o curete si sa-i amplifice puterea, sa va echilibreze, sa va vindece suferintele si mai ales sa va calmeze, dar si de un cristal protector.

Cand meditati pentru aceasta chakra concentrati-va pe ce merge mai putin bine in relatiile voastre, incercati sa va dati seama pentru ce puteti fi recunoscatoare si fiti sincere cu voi insiva, pentru ca daca aveti sentimentul ca ceva nu merge bine este din cauza functionarii defectuase a acesteia. Puteti incerca sa puneti mainile una peste cealalta cu palmele in sus, stanga dedesubt astfel incat palma sa atinga spatele degetelor mainii drepte in timp ce varfurile se ating usor si toate acestea in timp ce rostiti silaba „VAM”.

Citește și:

    3. Chakra Buricului (Manipura – Putere)

    In ceea ce priveste Chakra Buricului ea este in stransa legatura cu sinele, mandria si increderea in sine. Trebuie sa fti constiente de ce va motiveaza cel mai tare si sa va dati seama de ce faceti anumite lucruri. Daca voi sau cineva din jurul vostru pare sa caute constant aprecierea altora si asteapta mereu aprobare pentru ceva ce vrea sa faca atunci acest lucru este din cauza functionarii defectuase a acestei chakre. Daca cineva este timid si nu are incredere in propriile forte sau din contra, cineva este arogant, toate acestea se trag de aici, acestea fiind dezechilibre in organism, extreme de energie. Aceasta chakra este dominata de culoarea galben si pentru a o incarca aveti nevoie de haine galbene, alimente galbene, chiar de o baie de soare si de cristale care sa va curete, vindece, echilibreze si protejeze.

    Ca un exercitiu de meditare incercati sa va uniti mainile in dreptul stomacului lasand varfurile degetelor sa se atinga si indreptandu-le in fata. Incrucisati degetele mari si restul mentineti-le drepte lipite, practic simulati un fel de acoperis doar ca pe orizontala.

    4. Chakra Inimii (Anahata – Iubire)

    Chakra inimii are legatura cu dragostea, empatia si durerea sufleteasca. Sentimente precum grija fata de un animal si intelegerea fata de greselile altcuiva tin de aceasta. Pentru a o activa trebuie sa renuntati la egoism si sa fiti sincere, sa dati fara a va astepta sa primiti ceva in schimb. Aceasta este verde si pozitionata in mijlocul pieptului si poate fi ajutata de cristale energizante si echilibrante, precum Jadeul sau Quartzul Roz, care vindeca si deschide centrii nervosi.

    Cand va ganditi la dragoste recunoasteti faptul ca toate fiintele sunt cumva legate si merita respectul vostru. De exemplu, daca o cunostinta de-ale voastre se poarta agresiv si va indeparteaza poate ca tot ce are nevoie este de fapt putina dragoste.

    Pentru a medita corect in ajutorul acestei chakre trebuie sa stati asezati turceste, cu picioarele incrucisate, unind varfurile degetelor aratator si pe cel mare. Puneti mana stanga pe genunchiul stang si mana dreapta in dreptul sternului, ca atunci cand explicati cuiva ceva referitor la propria persoana si cantati „YAM”.

    Vizionare placuta


    Kudika
    15 Iunie 2016
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.