Setari Cookie-uri

Cum sa-ti tranformi livingul fara sa redecorezi. 5 trucuri foarte simple

Fa schimbari mici care sa dea senzatia unui apartament nou-nout.

trucuri pentru locuinta

E firesc sa te plictisesti, la un moment-dat, de designul apartamentului, mai ales cand locuiesti deja de o vreme acolo. Dar sa inlocuiesti tot mobilierul si sa o iei de la zero cu decoratul casei de dragul unei schimbari este extrem de costisitor si iti poate lua mai mult timp decat cel mai probabil ai la dispozitie.

O solutie de compromis este sa faci mici schimbari care sa dea senzatia unui apartament nou-nout, iar cu putina inspiratie vei iesi foarte ieftin din aceasta afacere. Iata de ce ar trebui sa tii cont daca esti decisa sa aduci un aer fresh livingului tau:

1. Adu o pata de culoare

O paleta vibranta de culori poate da un plus de energie unei incaperi si, in functie de nuanta aleasa, poate transforma o camera intr-un spatiu in care sa te incarci cu energie sau sa te relaxezi. „Galbenul face orice incapere sa arate mai vesel. Nuanta de galben canar, de exemplu, se completeaza foarte bine cu un verde-albastrui in accesoriile din camera“, spune Kelley Carter, designer editor pentru Real Simple.

Citește și:

Daca galbenul nu este culoarea ta favorita, poti opta pentru nuante de rosu aprins, albastru sau turcoaz, orice simti ca te reprezinta si se potriveste cu mobilierul pe care il ai. Sa varuiesti un perete sau o portiune nu este o operatiune complicata si poate face minuni pentru aspectul final al sufrageriei tale. Sau poti alege un model de tapet colorat daca nu vrei sa iti murdaresti mainile, la propriu.

2. Inlocuieste un singur obiect de mobilier

Cand intri intr-un living, primele lucruri pe care le observi sunt canapeaua si corpul de bibilioteca de pe perete. Acestea sunt si cele mai importante obiecte de mobilier pentru ca umplu spatiul si dicteaza tonul designului pe care il va avea incaperea. Daca un corp de biblioteca este mai dificil de inlocuit, o canapea care s-a deteriorat in timp sau nu este la fel de confortabila pe cat te asteptai poate fi schimbata usor. Alege una extensibila precum aceasta, pentru a rezolva si problema spatiului pentru musafiri sau a confortului cand vrei sa petreci o seara la un maraton de filme.

Citește și:

3. Schimba fata mesei si a scaunelor

Poate ti-a placut masuta de cafea prima data cand ai cumparat-o, dar acum ti se pare ca nu se mai potriveste la fel de bine cu decorul. „Ce am facut cand mi-am decorat eu casa a fost sa asez o bucata de material cu un imprimeu geometric, pe care l-am acoperit ulterior cu un geam taiat pe dimensiunile mesei“, explica Kelley Carter. Aceasta idee este perfecta daca ai nevoie sa echilibrezi culorile din incapere sau sa faci un contrast interesant intre culoarea parchetului si mobilier.

4. Investeste in elemente decorative

O patura colorata, cateva perne decorative si o noua draperie pot improspata aspectul livingului si ai o selectie variata de materiale si nuante din care sa alegi. Foloseste-ti imaginatia pentru a te juca nu numai cu culorile, dar si cu texturile materialelor si nu-ti fie teama sa iesi din tipare. Mai bine sa ai o camera plina de personalitate decat una care respecta la linie regulile de design, dar nu te reprezinta deloc.

Citește și:

5. Plantele fac totul sa arate mai bine

Plantele arata grozav in orice casa si le poti folosi pentru a crea in livingul tau un mic colt verde. Te poti orienta fie spre ghivece cu flori sau plante care nu necesita o ingrijire aparte si care se mentin verzi indiferent de anotimp.

Daca vei tine cont de aceste sfaturi, livingul tau va capata un aer plin de energie si culoare cu putin efort si fara cheltuieli exorbitante, iar tu te vei simti mai bine in casa ta. Nu e nevoie sa te aventurezi in a face toate aceste schimbari dintr-o data, ci aplica-le pe rand, pe masura ce iti vin idei noi de design.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.