Setari Cookie-uri

Dormitorul unei romantice incurabile trebuie sa-i reflecte personalitatea. 5 idei practice pentru a-l pune in valoare

Iata cateva idei prin care sa aduci stilul vintage la tine in casa.

dormitor vintage

Cu linii elegante, clasice, fluide, texturi colorate inspirate din stilurile art nouveau sau art deco, designul vintage este perfect daca esti o fire boema, nostalgica dupa vremurile in care apartamentele nu aratau toate decorate dupa acelasi tipar. Daca esti in cautarea unei solutii practice, dar elegante, pentru amenajarea dormitorului, iata cateva idei prin care sa aduci stilul vintage la tine in casa:

Stilul vintage este permisiv in ceea ce priveste paleta de culori, insa nuantele care il caracterizeaza cel mai bine sunt cele pale, deschise, care dau un aer romantic si de relaxare intregii incaperi. Foarte popular este si tapetul de perete inflorat, in tonuri blande de bleu, galben pal sau roz. Potrivit housecleaningcentral.com, un tapet din acrilic sau vinilin e foarte usor de intretinut; poate fi clatit cu un burete imbibat în apa calduta si este ideal daca iti place sa nu ai urma de praf in dormitor.

Citește și:

Mobilierul pe care il alegi trebuie sa respecte si el schema de culoare pentru care ai optat si sa aiba linii rotunjite, alungite, care sa dea senzatia de continuitate in camera. Nu trebuie sa iti incarci dormitorul cu multe piese de mobilier. Un pat mare, incadrat de doua noptiere, un dulap cu doua usi si o astfel de comoda TV sunt suficiente pentru a umple spatiul si a-l face functional, fara sa-l aglomereze inutil. Ideal este sa alegi piese de mobilier special concepute pentru a reproduce stilul vintage sau retro si sa te orientezi spre cele realizate din lemn deschis la culoare, cu seratare cu manere rotunde, din fier, elemente foarte populare in acest tip de design.

Mergi pe materiale confortabile si placute la atingere cand alegi draperiile, lenjeria de pat si covoarele. Cand alegi decoratiunile, arunca o privire pe stilul anilor pe care incerci sa-i readuci in casa ta. Vei observa ca lipsesc obiectele din plastic, dar in schimb sunt foarte intalnite materialele precum lemnul, fierul, portelanul, sticla sau obiectele din piele.

Citește și:

Niste decoratiuni foarte interesante pentru stilul vintage sunt tablourile incadrate de rame din lemn alb, cu striatii si detalii iesite usor in relief. Aici poti alege si picturi cu flori sau copaci, inspirate din natura, sau cele care evidentiaza detalii ale unor obiecte. Si portretele corespund stilului vintage si ar fi bine sa alegi unele creionate sau care sa aiba acel aer usor prafuit si vechi, pentru a se potrivi mai bine cu restul designului. Un telefon cu fir si un patefon la care sa poti pune discurile tale preferate completeaza stilul dormitorului tau.

Iluminatul este un alt aspect important care pune in valoare si finiseaza aspectul dormitorului tau. Foarte intalnite sunt corpurile de iluminat masive, opulente, precum lustre sau candelabre generos decorate sau veiozele de tip vintage, cu picior din bronz, turnat in forme curbate sau sculptat, si un abajur confectionat dintr-un material inflorat. Lumina trebuie sa reproduca pe cat posibil lumina naturala, iar seara sa se poata regla la o intensitate mai redusa, pentru a crea o atmosfera placuta de relaxare.

Citește și:

Poate cel mai mare avantaj al stilului vintage este ca reuseste sa imbine perfect functionalitatea elementelor cu felul in care acestea arata si sa iti ofere un design practic in cel mai frumos fel posibil. Daca iti doresti o locuinta care sa aminteasca de vechiul stil al Hollywood-ului si sa reflecte anii in care societatea nu era atat de acaparata de tehnologie, atunci mergi pe designul vintage si sigur nu vei da gres.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.