Setari Cookie-uri

Ibiza, insula care nu doarme niciodata

Ibiza este destinatia perfecta a entuziastilor si noncoformistilor, a celor dornici de distractii inedite. Ibiza are un magnetism greu de explicat, de descris in cuvinte…Ibiza inseamna o puzderie de cluburi, DJ, vedete, petreceri in aer liber, trupuri bronzate, apusuri si peisaje care iti taie respiratia, istorie... Ibiza este un amestec fermecator intre trecut, prezent si viitor, Ibiza este naturala, cosmopolita, avantgardista...si mai presus de toate este celebra!

Ibiza si Unesco

Orasul fortificat Dalt Vila, asezarea feniciana de la Sa Caleta, necropolisul Puig des Molins si campiile subacvatice de Posidonia Oceanica sunt cele patru exceptionale atuuri care au determinat UNESCO sa declare insula, in 1999, Patrimoniu al Umanitatii.

Bucatarie

In Ibiza exista o mare varietate de restaurante, multe dintre ele de faima internationala. Printre cele mai renumite preparate se numara: ensalada payesa (cartofi, vinete, ardei, rosii si ceapa, prajite in ulei), sofrit pages (un amestec de carne de miel si pui, condimentat si servit cu cartofi) sau flao (o mancare traditionala dulce, facuta din branza si menta). Faimoase sunt si bautaturile locale: herbas si frigola, dar si vinurile traditionale.

Vremea

Ibiza este scaldata de superbul soare mediteranean circa 300 de zile pe an, dar revigorata, in acelasi timp, de o racoroasa si revigoranta briza. Vara este calda (aprilie - septembrie), iar iarna blanda (octombrie - martie). Temperatura maxima este cuprinsa intre 14 - 23 ºC, iar cea minima in jur de 7 - 15 ºC, de unde rezulta o temperatura medie anuala de circa 15 ºC. In sezonul estival temperaturile medii lunare sunt: mai - 18.5ºC; iunie - 21.5ºC; iulie, august si septembrie 26ºC; octombrie 24.5ºC.

Si desi sfarsitul lunii septembrie a adus cu el inchiderea sezonului de petreceri, pentru cunoscatori Ibiza ramane insula care nu doarme niciodata.

Un articol de Silvia Nistor

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.