Setari Cookie-uri

Raluca Moianu: 'Nu-mi place sa sufar si nu inteleg de ce sa insist sa raman blocata intr-o stare de discomfort'

Mai am momente cand oamenii ma dezamagesc, dar asta inseamna ca pe undeva si eu am gresit setand asteptari nerealiste.

Raluca Moianu

O asociem spontan si usor nedrept cu sintagma “Iarta-ma”. La ea e mai degraba “video killed a radiostar”. Fiind de la inceput si pana acum dintre oamenii importanti de radio. E dintre acele voci cu care nu-i rau sa-ti duci drumul. Deci Raluca Moianu despre prezentul continuu, ca spunem asa.

Un interviu realizat de Radu Buzaianu

Ce te face fericita, Raluca?

Eu caut sa fiu fericita in fiecare zi. Din clipa in care am inteles ca nu trebuie sa astept ca altcineva sa ma faca fericita si ca fericirea o gasesc in lucrurile, oamenii si in actiunile care imi aduc zambet si bucurie, totul a devenit mult mai usor. Imi place ceea ce fac, ma bucur de familie, ma bucur de viata zi de zi.

Ce te dezamageste?

Mai am momente cand oamenii ma dezamagesc, dar asta inseamna ca pe undeva si eu am gresit setand asteptari nerealiste. Si atunci recadrez situatiile. Am invatat sa privesc si din perspectiva celuilalt. Ma antrenez continuu, ca un bun coach.

Citește și:

Ai un calm care te-a facut celebra. Cand ti-l pierzi?

Nu il pierd. In trafic ma mai enervez uneori, dar imi trece repede. Sunt calma fiindca stiu ca graba si nervii nu rezolva lucrurile mai repede ci dimpotriva.

Ce e mai important in prezentul tau?

Toate-s importante. Nevoile Marei, fiica mea, dorintele mele, obligatiile profesionale, lectiile de dezvoltare personala.

Cum raspunzi cand te intalnesti cu cineva si esti intrebata “ce mai faci?”

Bine.Ce sa fac? Radio, cursuri cu studenti, coaching. Ce am invatat. Sau … ma bucur de soare, de ceea ce fac, de emisiunile de la radio, de reusitele fiicei mele.

Fiica ta, Mara, ce mai face?

A terminat clasa a V-a cu premiul I si mi se pare admirabil faptul ca desi e inca mica stie ce vrea.

Care e cea mai grea intrebare cu care te-a confruntat Mara pana in prezent?

Intr-o zi, in timp ce eu ii explicam de ce nu trebuie sa aiba un anumit comportament ea mi-a zis… ”daca vrei ca eu sa ascult ce spui tu, nu crezi ca ar trebui sa ma asculti si tu pe mine?”. Sunt minunate lectiile pe care ni le dau copiii nostri.

Citește și:

Dar pana acum, care e cea mai grea intrebare pe care viata ti-a pus-o si careia inca nu i-ai gasit raspuns?

De fiecare data cand se mi se intampla ceva mai putin placut ma intreb… nu de ce mi se intampla asta… ci …ok, care e lectia pe care o am de invatat? Raspunsul nu e intotdeauna evident.

Ce-ti lipseste, Raluca?

Cred ca uneori imi lipseste intelepciunea de a alege cea mai buna varianta pentru mine, dar stiu ca intelepciunea vine odata cu varsta. Asa ca astept si pana atunci imi dau voie sa mai si gresesc.

Si ce e prea mult?

Daca e prea mult si nu pot duce atunci schimb. Nu-mi place sa sufar si nu inteleg de ce sa insist sa raman blocata intr-o stare de discomfort.

Sursa foto: Facebook

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.