Setari Cookie-uri

Nunta in jurul lumii. Cele mai interesante traditii pe care ai putea sa le incerci si tu

Cateva obiceiuri nonconformiste din alte tari.

nunta

Nunta este un eveniment deosebit de important in viata unei persoane, indiferent ca este din Romania, India sau China. Unele traditii si obiceiuri sunt comune pentru aproape toate tarile, in vreme ce altele sunt specifice doar pentru anumite zone.

Inelul cu diamant, spre exemplu, este un simbol pentru logodna in mai multe culturi, deoarece diamantul este cea mai dura substanta din lume, iar legatura dintre soti ar trebui sa fie la fel de puternica. Nu putem nega, insa, nici faptul ca o bijuterie ca asta are o frumusete neasemuita si ca nimic nu se compara cu eleganta si stralucirea unui diamant, asa se poate vedea printre aceste inele.

Dupa ce un cuplu s-a logodit, se ajunge, bineinteles, si la nunta, iar daca vrei o petrecere iesita din comun iti propunem cateva obiceiuri nonconformiste din alte tari:

Germania – prima munca in echipa a mirilor

Potrivit brides.com, in Germania, mirele si mireasa fac prima curatenie impreuna. Iar cei care fac mizeria sunt chiar invitatii. La un moment dat in timpul nuntii, mesenii sparg farfurii si pahare pentru a alunga spiritele rele. Dupa acest moment, mirii trebuie sa stranga toate cioburile in timp ce invitatii se uita la ei cum lucreaza in echipa.

Citește și:

Lectia acestei traditii este de a-i determina pe proaspetii insuratei sa lucreze impreuna si sa se ajute unul pe celalalt.

mireasa

Grecia – mirele este barbierit de cavaler si primeste dulciuri de la soacra

La greci, mirele trebuie sa fie barbierit de cavalerul sau de onoare. Nimic ciudat pana acum, nu-i asa? O traditie mai neobisnuita insa este legata de stabilirea unei legaturi intre ginere si soacra lui. De-a lungul zilei, viitoarea soacra trebuie sa-i ofere mirelui miere si migdale pentru a-l „indulci“.

Cehia - fertilitatea pe primul loc

In Cehia, inainte de cermonie, pe patul pe care vor dormi viitorii soti este asezat un bebelus. Rolul lui este sa le aduca noroc de copii multi si sanatosi, se arata intr-un articol dedicat traditiilor de nunta de pe Business Insider. Tot in aceasta tara, mireasa trebuie sa invete rabdarea separand la nunta meiul de cenusa.

Citește și:

Rusia – la nunta se stabileste cine va avea ultimul cuvant de spus in casa

In Rusia, mirele si mireasa trebuie sa manance dintr-o paine dulce numita karavai. Painea este rotunda, iar mirele si mireasa trebuie sa muste amandoi odata din ea. Cine ia imbucatura cea mai consistenta va fi si capul familiei.

Venezuela – mirii fug de la propria nunta

In Venezuala traditia spune ca mirii nu ar trebui sa stea la petrecere pana la final si ar trebui sa plece pe furis, asa incat sa nu-i vada nimeni. Se spune ca mirii care au reusit sa fuga de la nunta fara sa fie prinsi vor avea noroc si un mariaj lung. Se spune si ca nuntasul care observa primul ca mirii au disparut va avea parte de noroc.

nunta

Cuba – darul de pe rochie

Darul se lasa la nuntile din Cuba direct pe rochia miresei. Invitatii prind cu bolduri bancnote pe rochia miresei, iar ea trebuie sa danseze printre nuntasi.

Citește și:

India – traditia menita sa uneasca familiile

In India exista o traditie numita „Joota Chupai“ („ascunde pantoful“). Mirele isi da jos pantofii pentru a merge spre altar. Familia din partea mirelui trebuie sa protejeze pantofii, in vreme ce familia miresei incearca sa-i fure si sa-i ascunda. Se spune ca acest joc inedit va lega mai bine membrii ambilor familii.

China – domnisoarele de onoare il supun pe mire unor teste grele

Mirele chinez trebuie sa treaca niste teste dure pentru a le demonstra domnisoarelor de onoare ca este demn de a o lua de sotie pe mireasa. Domnisoarele de onoare au libertate totala in ceea ce priveste testele la care il supun, iar pe mire il pot ajuta cavalerii de onoare sa treaca peste ele cu bine. La final, mirele trebuie sa le ofere fetelor plicuri cu bani.

Care dintre aceste obiceiuri ti se par cele mai interesante? Planuiesti sa pui vreunul din aplicare la nunta ta?

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.