Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a pleca in vacanta

Iata o lista de lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru a-ti proteja bunurile.

Te pregatesti sa pleci in mult-asteptatul concediu de vara? Stiai ca vacanta e una dintre ocaziile preferate ale hotilor pentru a-ti jefui casa? Iata o lista de lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru a-ti proteja bunurile.

1. Inchide ferestrele si usa de fiecare data cand pleci de acasa!

Stiai ca 1 din 4 furturi din locuinta se intampla din cauza neglijentei proprietarilor? In graba de a pleca in vacanta, acestia lasa o portita "deschisa" hotilor, uitand complet de un geam deschis sau chiar neglijand sa incuie usa apartamentului. Cele mai vulnerabile sunt locuintele aflate la parter sau la primul etaj, pentru acestea fiind recomandata montarea grilajelor la toate ferestrele. Nu uita sa verifici cu atentie toate ferestrele si usa de la apartament inainte de a pleca de acasa!



2. Locurile" secrete" stabilite cu prietenii s-ar putea sa nu fie atat de secrete

Un alt pericol pentru locuinta ta il reprezinta locurile ”secrete” in care le lasi prietenilor apropiati cheia de acces. Fie ca este ghiveciul cu flori sau presul de la intrare, aceste locuri s-ar putea sa nu fie atat de secrete precum crezi, fiind usor de descoperit de infractorii cu experienta. Incearca sa eviti astfel de ascunzatori si sa oferi direct cheia de la apartamentul tau numai persoanelor in care ai completa incredere.

3. Poti induce infractorii in eroare prin lumini si sunete

Citește și:

Daca pleci pentru o perioada mai lunga de timp de acasa, poti folosi diferite trucuri pentru a induce infractorii in eroare. Deoarece lipsa de lumina si de sunet din apartament este primul semn ca proprietarul este in concediu, este recomandat sa folosesti un intrerupator care aprinde si stinge lumina la invervale diferite de timp. In plus, poti folosi si metoda clasica a radioului lasat aprins pentru a da impresia ca este cineva in casa.

4. Facturile si pliantele care se aduna in fata usii te pot da de gol

Pe langa lipsa de activitate din interiorul casei, un indiciu important dupa care se ghideaza spargatorii de casa il reprezinta corespondenta si pliantele care se aduna fie in casuta postala, fie in fata usii. Cauta o persoana de incredere care sa treaca din cand in cand si sa ridice eventualele facturi, scrisori sau flyere atunci cand esti plecata intr-o vacanta mai lunga.

5. Facebook – un pericol neasteptat

Citește și:

Nu te-ai fi gandit niciodata ca multe furturi se intampla din cauza postarilor pe Facebook, nu? Afla ca, de multe ori, check-in-urile de la aeroport sau dinafara localitatii nu numai ca atrag like-uri, dar si ofera confirmarea ca apartamentul tau este liber. Chiar daca majoritatea oamenilor din lista ta iti sunt cel putin cunoscuti, pericolele pandesc la fiecare pas. Evita sa postezi detalii despre plecarea ta, despre durata perioadei sau destinatie!

Mai multe sfaturi si detalii despre protejarea locuintei tale poti gasi pe www.prevenireafurturilor.ro.

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.