Setari Cookie-uri

Cum arata o bucatarie perfecta si cum o amenajezi pentru a arata ca in filme

Si tu poti avea acasa bucataria visurilor tale, mai ales daca tii cont de cateva sfaturi foarte pretioase.

amenajare bucatarie

Suntem sigure ca ai admirat cel putin o data modul in care arata bucataria vreunui personaj din filmele si serialele tale preferate sau ai o prietena in a carei bucatarie te simti ca in paradis. Toate lucrurile sunt la locul lor, culorile par desprinse dintr-o opera de arta iar confortul este coplesitor.

O astfel de bucatarie nu trebuie sa ramana doar un vis frumos pentru tine. Specialistii in design interior spun ca bucataria este inima unei case, conform freshome.com, de aceea trebuie sa tii cont de cateva sfaturi foarte importante pentru a te bucura de bucataria visurilor tale, chiar la tine acasa.

1. Inspira-te din proiectele reusite

Inainte de a face modificari in bucatarie si de a o redecora, inspira-te din proiectele reusite ale designerilor de interior. Iti vei face o idee mult mai clara despre modul in care poti combina culorile, despre cum ar putea arata elementele de mobilier si despre importanta luminii in bucatarie. In plus, daca vrei sa vezi cateva proiecte foarte interesante si daca vrei sa afli cum ar putea arata si bucataria ta fara sa scoti din buzunar mari sume de bani, arunca un ochi pe aceste imagini. Totul este mult mai simplu decat credeai, nu-i a a?

Citește și:

2. Alege aparate electrocasnice incorporabile

Vremea aparatelor electrocasnice masive si incomode pentru proprietari a apus. Din ce in ce mai multe persoane aleg plitele si cuptoarele incorporabile in locul unui aragaz. Aparatele electrocasnice incorporabile sunt mult mai elegante si te vor ajuta sa economisesti spatiu, mai ales in cazul in care ai o bucatarie mica. Materialele din care sunt confectionate sunt de cea mai buna calitate, iar designul atragator va oferi un plus de rafinament spatiului pe care il ai la dispozitie.

bucatarie

3. Foloseste contrastul de culori

Dac mobila de bucatarie are o culoare puternic saturata, peretii trebuie vopsiti in culori cat mai cuminti, fara modele si fara o mare forta vizuala. Podelele trebuie sa fie simple, fara modele, si sa poarte o culoare mai inchisa decat cea a peretilor. Cu toate acestea, daca iti doresti o bucatarie care sa inspire liniste si calm, elimina contrastul puternic, insa creeaza un alt punct de atractie pentru privirile celor care intra in incapere. Conform forbes.com, poti crea in bucatarie si un contrast de textura, care reprezinta, de altfel, unul dintre trendurile anului 2016 in materie de design interior.

Citește și:

4. Evita aglomerarea de obiecte

Nu aglomera spatiul din bucatarie. In aceasta incapere trebuie sa primeze functionalitatea, nu numarul mare al obiectelor. Suspenda de perete cat mai multe dulapuri, pentru a putea depozita la inaltime toate obiectele pe care nu le folosesti in fiecare zi. In plus, alege o masa suficient de mare, care sa nu ocupe, insa, mai mult de o treime din spatiul pe care il ai la dispozitie.

5. Adauga un punct de atractie vizuala

Rafturile de carti, fotografiile de familie preferate, colectia de farfurii, ulcioarele si sfesnicele colorate traditionale se potrivesc foarte bine intr-o bucatarie mare, spatioasa. Cu cat se potrivesc mai bine unele cu altele, dar si cu rolul incaperii, cu atat ofera locului o personalitate mai puternica. Daca bucataria este mica, afla ca orice lucru specific unei astfel de incaperi poate deveni un obiect decorativ, daca nu creeaza senzatia de aglomerare sufocanta si de haos.

Citește și:

bucatarie

Foto: shutterstock.com/Goran Bogicevic/nd3000/Kzenon

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.