Setari Cookie-uri

Generatia 'millennials' - De ce nu dam 2 bani pe bani!

Generatia tanara s-a saturat sa isi vanda viata.

Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Circula viral pe Facebook zilele acestea un articol in care se vorbeste despre motivul pentru care tinerii nu mai cumpara apartamente si masini. Materialul a starnit comentarii pro si contra. "Poate ca autorul isi imagineaza ca toata populatia globului traieste la oras" este unul dintre acestea.

In articol se mentioneaza faptul ca milenialii, cei care au acum 30-35 de ani, pun mai putin pret pe posesiile de tip casa si masina si mai mult pe exeperiente. Pentru ei, succesul inseamna sa inchirieze o proprietate, nu sa o cumpere, sa investeasca in experiente - calatorii, sporturi extreme, afaceri si nu in obiecte. Atunci cand se intalnesc, prefera sa discute despre experientele lor si nu despre posesiile lor.

Citește și:

Intrebarea este de ce trebuie sa alegem intre una si cealalta? Nu cumva pentru ca am fost cumva conditionati sa credem ca se exclud? Banii sunt ochiul dracului, oamenii bogati sunt niste hoti, banii se fac greu sunt doar cateva dintre cele mai raspandit credinte legate de bani pe care le auzim din frageda pruncie. E nevoie sa muncesti din greu pentru a avea succes, bine ca e vineri sunt alte doua idei care ataseaza activitatii profesionale conotatii nu neaparat fericite. Cu alte cuvinte, abate-te de la traseul stabilit si nu vei avea casa si masina. Alege casa si masina dar vei fi nefericit. Vei astepta cu nerabdare week-endul, sa te scufunzi in shopping, alcool si televizor.

Generatia tanara s-a saturat sa isi vanda viata. Corpul meu nu e de vanzare nu mai este un slogan valabil doar in cazul traficului de carne vie, dar si al angajatilor full-time in contextul in care oamenii isi vand literalmente cea mai mare parte din viata pentru a atinge standarde impuse de societate. Cunosc o multime de oameni care isi urasc slujba dar care ridica din umeri si spun:"poate mai tarziu." Confortul financiar este, dupa obisnuinta, unul dintre lacatele care ne tin prizonieri in vieti pe care nu ni le dorim.

Citește și:

Si asta din cauza unui mindset al saraciei. Intr-o planeta atat de abundenta in resurse, oamenii se tem ca nu vor avea suficient. Ne temem ca, daca ne vom lua viata in propriile maini si vom trai autentic, vom fi condamnati la saracie. Sunt atatea exemple de oameni care fac ceea ce le place si care au si casa, si experientele. Gandeste-te la romanul Emi Gal, antreprenor online si milionar la 28 de ani. Pana la urma, are mai putina importanta ce avem. Conteaza felul in care ne raportam la ceea ce avem. Ca orice altceva in viata ta, saracia este doar o idee in mintea ta, ideea care poate fi inlocuita oricand cu una mai folositoare pentru tine.

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.