Setari Cookie-uri

Stop. Si de la capat.

Colectiv m-a obligat sa imi adun curajul de a fi autentica, de a iesi din zona de confort si de a o lua de la capat.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Pentru mine, evenimentul de acum un an din Colectiv este legat de curajul de a eu insami. Imi amintesc ca in seara respectiva am fost cuprinsa de un sentiment teribil de frica, amestecat cu tristete si revolta. Tristetea si revolta din cauza faptului ca in incendiu au pierit oameni dragi, pe care ii cunosteam sau care erau prieteni de-ai prietenilor mei. Asta am stiut imediat. Insa am avut nevoie de cateva zile pentru a identifica sursa fricii. In cele din urma, mi-am dat seama ca era vorba de frica de a nu trai zadarnic, fara bucurie si fara a lasa ceva in urma mea. Colectiv m-a obligat sa imi adun curajul de a fi autentica, de a iesi din zona de confort si de a o lua de la capat.

Citește și:

Una dintre cartile scrise de Osho si publicata in limba romana se numeste "Curajul de a fi tu insuti". Intr-o societate care ne obliga sa purtam masti pentru a fi acceptati si iubiti, a fi tu insuti necesita curaj. Iar atunci cand iti aduni acest curaj si redevii cine esti tu, inseamna de multe ori sa spui stop si de la capat. Nu poate fi altfel tinand cont ca vechea existenta a fost construita pe niste premize false, pe niste vise care nu erau ale tale.

A spune stop si de la capat poate insemna sa renunti la o profesie bine platita dar care nu iti aduce implinire. Este cazul prietenului meu Vishnu, despre care am scris intr-un alt articol. El a renuntat la statutul si banii oferiti de job-ul de avocat intr-o mare firma californiana pentru a se dedica scrisului. Poate insemna sa pleci dintr-o relatie de cuplu din care nu a ramas decat obisnuinta. Sau sa iti faci bagajele si sa te muti intr-o alta casa, intr-un alt loc, intr-o alta tara. Asa a facut Elizabeth Gilbert.

Citește și:

A o lua de la capat nu este neaparat simplu si usor. Obisnuinta, tabieturile, legaturile si radacinile au tendinta de a ne tine pe loc, de ne face sa ne para rau dupa ceea ce lasam in urma, de a starni dorul. Insa rasplata este infinit mai mare. Faptul ca iti iei viata in propriile maine, ca respiri din toti plamanii, ca iti construiesti un drum nou, ca esti intr-un loc in care simti ca posibilitatile sunt infinite. Ba mai mult decat atat, ca poti sa integrezi in noua ta viata ceea ce a fost bun si frumos, in acord cu sinele tau autentic, din cea veche.

Se apropie finalul de an. Gandeste-te bine la ceea ce s-a intamplat in 2016. Trece totul prin filtrul inimii. Si intreaba-te daca nu cumva este momentul sa spui stop si de la capat.

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.