Setari Cookie-uri

9 sfaturi de viata de la Coco Channel

Iubirea ei pentru libertate a fost transpusa intr-o viziune eliberatoare pentru femei.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Pe 8 noiembrie este ziua onomastica a uneia din cele mai celebre Gabriele din toate tipurile. Au trecut 133 de ani de la nasterea celebrei Coco Chanel (pe adevaratul ei prenume Gabrielle) si cu toate acestea influenta ei ramane la fel de puternica. Sa porti un taior Chanel este si in noul mileniu o dovada de prestigiu, eleganta si clasa.

Intr-o societate dominata de prejudecati si frica, Coco nu s-a temut sa fie autentica si sa isi exprime personalitatea. Iubirea ei pentru libertate a fost transpusa intr-o viziune eliberatoare pentru femei. Astfel, imediat dupa Primul Razboi Mondial, ea le-a daruit haine comode si stilate, ajutandu-le sa scape de teroarea corsetului si a facut ca stilul casual chic sa devin un standard pentru stilul feminin. Coco Chanel este, de altfel, singura creatoare de moda care apare in lista celor mai influenti oameni ai secolului 20 publicata de revista Time.

Citește și:

Coco Chanel a creat haine pentru aristocrati britanici precum Ducele de Westminster si Edward, Print de Wales dar si pentru Winston Churchill. Creatiile ei au aparut si in filme, pentru Gloria Swanson. Marlene Dietrich si Greta Garbo i-au devenit cliente.

coco chanel

Viata privata a frantuzoaicei a fost la fel de stralucitoare precum cea profesionala poate pentru ca nu s-a maritat niciodata. Nu putini au fost barbatii care au adorat-o si au coplesit-o cu daruri extravagante. Printre acestia, ducele de Westminster, cu care a avut o legatura de zece ani.

Coco Chanel ramane un reper pentru femeile din lumea intreaga si prin filosofia ei de viata si parerile pe care nu s-a sfiit sa le afirme in public. Iata noua sfaturi de la creatoare care te vor ajuta sa iti pui in valoare feminitatea si sa te simti implinita

1.O femeie trebuie sa aiba doua calitati: clasa si sa fie fabuloasa.

2. Cea mai buna culoare din lume este cea care ti se potriveste.

3. Moda se schimba insa stilul rezista.

Citește și:

4. Pentru ca cineva trebuie sa fie de neinlocuit, trebuie sa fie de neinlocuit

5. Viata pe care o aveam nu ma multumea, asa ca am ales sa mi-o creez eu insami.

6. Simplitatea sta la baza oricarei forme de eleganta.

7. Poti fi superba la 30 de ani, fermecatoare la 40 si irezistibila pentru tot restul vietii.

8. O femeie care nu se parfumeaza nu are viitor

9. O femeie care se tunde este pe punctul de a-si schimba viata

Foto prima pagina: Christina_summer, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.