Spune TE IUBESC din suflet: Cum iti echilibrezi CHAKRA gatului?

Calea catre implinirea spirituala prin deschiderea ckakrei Vishuddha

Echilibrarea energetica si chiar fizica a organismului se poate face prin punctele energetice din corp. Acestea sunt prezente in numar mare, insa 7 dintre ele sunt noduri spirituale majore responsabile cu fluxul energiei. Din aceasta cauza atunci cand una dintre chakre este blocata, in trup dar si la nivel emotional pot aparea dezechilibre majore. Cele sapte chakre sunt Sahasrara – chakra coroanei, Ajna – chakra celui de-al Treilea Ochi, Vishuddha – chakra gatului, Anahata – Chakra Inimii, Manipura – chakra plexului solar, Svadhisthana – chakra sacrala si Muladhata – chakra radacina.

Citeste mai multe despre Sahasrara – chakra coroanei

Citeste mai multe despre Ajna – chakra celui de-al Treila Ochi

foto D. Czarnota/ Shutterstock

De ce este importanta chakra Vishuddha?

Comunicarea este vitala pentru fiecare dintre noi nu doar pentru a ne face auziti ci si pentru a intelege la randul nostru. Una dintre marile probleme ale lumii moderne este ca oamenii tind sa ii asculte pe ceilalti ca sa raspunda, nu ca sa inteleaga. Acest lucru poate fi pus pe seama chakrelor inchise. Vishuddha nu este necesara doar pentru a te exprima ci pentru a-i intelege pe ceilalti in spiritul unei relationari armonioase.

Retail jobs

Cum se manifesta chakra gatului atunci cand este inchisa?

Culoarea reprezentativa a acestei chakre este albastru si zona fizica de influenta directa include gatul, umerii, gura si obrajii. Blocarea acesteia poate fi provocata de traume din copilarie, de o educatie prea severa si de neputina de a spune ce si cand anume te doare. De asemenea, atunci cand din diferite motive nu iti exprimi dorinitele si aspiratiile, se poate produce un dezechilibru energetic care inchide chakra gatului. Pe langa toate piedicile de comunicare si exprimare, atunci cand Vishuddha este inchisa, pot aparea dificultati in auzirea vocii interioare si in contactarea sinelui superior.

Printre manifestarile fizice ale acestor blocaje se numara dureri ale gatului si ale obrajilor, obiceiul de a scrasni dintii in timpul somnului, infectii si alte probleme grave ale danturii, dezechilibrari ale glandei tiroide, neplaceri la nivelul urechilor precum si o predispozitie la lariginita. Din punct de vedere emotional, atunci cand Vishuddha este blocata apar sentimentul de teama, timiditatea excesiva si frica de a vorbi in public.
Relatiile de suflet au cel mai mult de suferit din cauza unui astfel de blocaj energetic. Atunci cand unul sau chiar ambii parteneri se confrunta cu o astfel de problema, comunicare si exprimarea sentimentelor este aproape imposibila. Astfel apar neintelegeri frecvente precum si distantarea inexplicabila fata de persoana iubita.

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri