Setari Cookie-uri

4 moduri de a-ti castiga autonomia

In plin sezon de Black Friday...

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

economii Copyright foto interior si prima pagina: Africa Studio / Shutterstock

Traim cu senzatia ca depindem de obiecte si de sistemul creat de societatea in care traim si facem din aceasta o scuza in a amana cu inca o zi indeplinirea viselor noastre. Aceasta presupune de cele mai multe ori, iesirea din zona de confort. Indiferent de pretextele de care ne agatam, exista intotdeauna o solutie. Pentru ca acolo unde exist vointa, exista si solutii.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti castigi autonomia.

1. Creza-ti un fond de autonomie

Fa-ti un cont special in banca in care sa iti economisesti bani pentru un an sabatic, de exemplu. Sau pentru inceperea unei afaceri proprii.

Citește și:

2. Redu-ti cheltuielile

Asta nu presupune sa iti diminuezi neaparat standardaul de viata ci sa incetezi sa arunci banii pe obiecte inutile sau care reprezinta doar un simbol social.

3. Fa-ti curat prin casa si vinde ceea ce nu iti mai este de trebuinta

In mod sigur, daca nu ai folosit obiectele respective in ultimul an, nici ca le vei mai folosi vreodata. Acelasi lucru este valabil si pentru obiectele de vestimentatie. Banii pe care ii obtii pot merge in fondul pentru autonomie.

3.Muta-te

Persoanele care nu mai doresc sa faca parte din sistem si sa traiasca in afara acestuia (Off-grid) aleg sa se mute. Parasesc orasele aglomerate pentru zone mai linistite in care isi pot construi o casa, ba chiar crea propria gradina. Astfel de conditii de viata mici iti permit sa te concentre, va permite sa se

4. Invata ceva ce iti place

Nu este niciodata prea tarziu sa inveti ceva nou si sa o iei de la capat, sa te intorci la pasiunile tale din copilarie. Nu sunt putine cazurile de afaceri de succes sau de cariere impresionante incepute la varste tarzii. Iar daca ai inca 20 de ani, nimic nu te impiedica sa devii varianta feminina a lui Mark Zuckenberg.

Citește și:

Evident, nu se reduce totul la bani. A desfasura o activitate doar pentru propria ta placere, pentru ca te implineste ca om, te va ajuta sa ai o viata mai fericita.

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.