Setari Cookie-uri

Sfantul Andrei: Ghidul celor 10 ritualuri de dragoste din folclor si din lume. Afla cu cine te vei casatori!

Descopera ce se intampla de Sfantul Andrei, noaptea magica a lupilor si a ritualurilor de dragoste!

Noaptea Sfantului Andrei: obiceiuri de aflare a ursitului

7. In Scotia exita o traditie interesanta, cea a marului decojit. Mai exact, in ajunul Sfantului Andrei, tinerele care doresc sa se casatoreasca in viitorul apropiat decojesc un mar si ii arunca acestuia coaja peste umar. Conform traditiei coaja marului va lua forma initialei numelui barbatului care o va cere in casatorie.

8. In zona Bucovinei se practica obiceiul celor 41 de fire de grau, prin care tinerele isi pot afla ursitul. In noaptea dinspre sfantul Andrei, fetele necasatorite isi strecoara sub perna 41 de fire de grau, iar inainte sa adoarma spun urmatoarele cuvinte: “Voi, 41 de fire de grau, Eu voi adormi, si voi hodini, Dar eu ma rog lui Dumnezeu, Sa-mi trimita ingerul meu, Cel ce mi-e dat de Dumnezeu.” Se crede ca in acea noapte, barbatul care le va fi sot va aparea in vis incercand sa fure graul.

9. Un alt obicei magic de aflare a ursitului este acela in care tinerele pun sub perna mai multe hartiute cu diverse nume de barbati. A doua zi dimineata, dupa ce se trezesc, trebuie sa extraga de sub perna unul dintre aceste biletele si sa-l citeasca. Se spune ca primul bilet extras contine numele viitorului iubit.

Citește și:

10. O alta traditie magica este aceea ca la miezul nopii, fetele nemaritate sa se duca la fantana, sa aprinda o lumanare pastrata de la Pasti, o pun in galeata si apoi o coboara in fantana. Cand luciul apei se lumineaza, ele trebuie sa spuna: “Sfinte Andrei, Scoate-i chipul in fata apei, Ca in vis sa-l visez, C-aievea sa-l vaz!” Rugaciunea trebuie spusa din suflet pentru ca apa sa devina tulbure si ele sa-si vada ursitul.

Citeste si: Urari, mesaje si superstitii de Sf. Andrei

Foto prima pagina: Stepan Kapl, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.