Setari Cookie-uri

Superstitiile iubirii

Superstitiile se bazeaza pe anumite credinte primitive, transmise din generatie in generatie, in forte supranaturale care ne-ar conduce sau ne-ar influenta intr-o oarecare masura destinul. De foarte multe ori superstitiile, sau prejudecatile, au fost asociate cu inflexibilitatea gandirii si dispretuite, cel putin aparent, de foarte multi oameni. Totusi probabil ca multi dintre cei care pretind a nu se lasa influentati de aceste credinte populare, au in ascuns anumite ritualuri sau anumite obiceiuri pe care se straduiesc sa nu le incalce, de teama sa nu strice ordinea fireasaca sau pozitiva a lucrurilor. In plus, numeroase studii din domeniul creativitatii au relevat faptul ca de cele mai multe ori oamenii inalt creativi aveau diferite superstitii, ceea ce demonstreaza ca ele nu sunt specifice oamenilor mai putin dotati intelectual sau cu un interes scazut pentru educatie.

Poti sa afli si prima litera a prenumelui celui care te iubeste: ia un mar si rasuceste-i codita cu miscari egale, numarand. Socoteste apoi la care litera din alfabet s-a rupt codita, si aceea este litera cautata. Tot pentru a afla initiala, exista si un procedeu mai complicat: decojiti un mar pe lungime si aruncati bucatile de coaja obtinute peste umarul stang. Este posibil ca acestea sa formeze initiala viitorului partener.

Daca te impiedici cand urci scarile, poti sa fii sigura ca te vei indragosti. La fel si daca visezi ca faci baie.

Fereste-te sa fii de prea multe ori domnisoara de onoare! Poate ca ai mai multe prietene, persoane apropiate, si toate isi doresc sa le fii domnisoara de onoare, dar daca te regasesti in aceasta ipostaza de trei ori, vei ramane nemaritata. Tu decizi daca merita!

Se spune ca este intr-un ceas bun daca iti intalnesti iubitul intr-o noapte cu luna plina sau daca va sarutati intr-o astfel de noapte pentru prima data. Nu este insa indicat ca cei doi parteneri sa priveasca impreuna prin geam la luna plina, deoarece este un semn prevestitor de certuri aprinse si chiar despartire.

Si o ultima credinta, care depaseste totusi sfera superstitiilor: daca iubesti pe cineva cu adevarat, gandeste-te la acea persona, concentreaza-te puternic asupra ei si cu siguranta o vei intalni.

Tu ce superstitie despre dragoste ai?

Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.