Setari Cookie-uri

Cromoterapie: Descifreaza tainele culorilor si modul in care iti pot influenta viata

Culorile sunt un mod interesant si eficient de comunicare nonverbala. Adu in viata ta cele mai benefice culori!

Verde

Culoarea ierbii, a frunzelor primavara, simbolul vietii, al intineririi si regenerarii.
Trupul si mintea sunt echilibrate, in perfecta armonie cand porti aceasta culoare. Are efect linistitor si favorizeaza insanatosirea. E o culoare buna si pentru dormitor, intrucat relaxeaza si creeaza conditii prielnice pentru somn. Despre persoanele cu ochi verzi se spune ca sunt cele mai misterioase.

Albastru

Culoarea marii si a cerului infinit predispune la meditatie si visare. Cei cu ochi albastri sunt perceputi drept firi sensibile, profunde si creative. Copiii care poarta albastru sau studiaza intr-o camera zugravita in aceasta culoare au rezultate mai bune si se odihnesc mai bine in aceeasi incapere. Te ajuta sa tii pofta de mancare sub control, deci farfuriile albastre sunt ideale cand vrei sa slabesti.

Violet

E o culoare sofisticata, asociata cu luxul si extravaganta pe de o parte si cu spiritualitatea pe de alta. Atrage prosperitatea, castigurile banesti, dar si pasiunea. Este asociat cu intelepciunea, creativitatea, dar si cu misterul si magia. Te ajuta sa ai nopti linistite, elimina stresul si agresivitatea, gelozia. Este si o culoare a supunerii, a pocaintei, simbolizand speranta.

Citește și:

Alb si negru

Desi sunt non-culori, le folosim atat de des incat e bine de stiut cum ne influenteaza.
Negrul reprezinta prin excelenta sobrietarea, eleganta, iar albul curatenia, puritatea, inocenta, duce cu gandul la rochia impecabila de mireasa, la porumbelul pacii ori la zilele fierbinti petrecute pe plaja. Negrul este insa si culoare de doliu, purtat frecvent poate favoriza inconstient tristetea, depresia ori te poate face agresiv. Albul, dimpotriva, linisteste. Il poti folosi in intreaga locuinta si mai ales in dormitor, atraga lumina si energia pozitiva. O persoana anxioasa se va calma intr-o incapere in care totul este alb.

Foto prima pagina: Lukas Gojda, Shutterstock

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.