Setari Cookie-uri

Vedete inainte si dupa bisturiu

Obsesie la nivel mondial sau trend promovat puternic de vedete? Dovada a nesigurantei si a unei proaste imagini de sine sau presiune sociala? Necesitate reala sau impusa? Problema psihologica sau ceva firesc?

Obsesie la nivel mondial sau trend promovat puternic de vedete? Dovada a nesigurantei si a unei proaste imagini de sine sau presiune sociala? Necesitate reala sau impusa? Problema psihologica sau ceva firesc?

Ceea ce putem sa afirmam cu siguranta este ca in randul vedetelor mai exista numai foarte putine femei care nu au apelat macar odata la bisturiu... inca. Si probabil ca acelasi lucru s-ar intampla in randul tuturor reprezentantelor de sex feminin daca nu ar interveni lipsa fondurilor materiale. Nu am sa ma pronunt asupra normalitatii acestui fenomen. Daca acum cativa ani se mai intalneau persoane care manifestau vehement impotriva operatiilor estetice, acum aceste voci se fac auzite tot mai rar si tot mai stins. Ca orice fenomen nou, a cunoscut antipatii si numeroase opinii contra. Cu toate astea, in special vedetele au refuzat sa tina cont si au recurs in continuare la remodelarea corpului cu ajutorul esteticienilor.

As putea sa afirm ca pe masura ce analizez mai mult fenomenul, incep sa-l accept ca pe ceva firesc, atata timp cat nu se abuzeaza de acest gen de operatii. Intrucat se promoveaza foarte mult perfectiunea, si omul a tins intotdeauna spre ideal, aceste interventii au venit in intampinarea dorintelor omului iubitor de frumos. Totusi conceptiile despre frumos difera de la o epoca la alta, insa daca odata erau apreciate femeile cu forme rubensiene sau sanii mai mici, acum s-au impus ca standarde de frumusete sanii generosi, buzele pline, talia subtire... si toate femeile isi doresc sa se incadreze in aceste tipare. Mai devreme sau mai tarziu, femeile care au devenit celebre tocmai pentru ca sfidau aceste tipare, au parasit baricadele si au trecut de partea celor operate.

Spun ca reprezinta ceva firesc, deoarece ma gandesc ca sunt oarecum similare cu tratarea danturii ( primul exemplu la care m-am gandit). Daca acum multi ani oamenii nu puteau sa-si aranjeze dantura si se multumeau cu ceea ce le daduse natura, acum interventiile asupra dintilor au devenit ceva cat se poate de normal, din dorinta de a avea un zambet cat mai atragator. Cei care au dintii strambi poarta aparat dentar. Cei care prin cine stie ce accident au ramas fara unul sau mai multi dinti, ii inlocuiesc cu unii falsi. Tot asa (oare?) cele care nu au fost daruite cu sani, ii “sustin” prin implanturi mamare. Iar cele care isi doresc buze pline, recurg la injectii cu colagen.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.