Setari Cookie-uri

Vedete inainte si dupa bisturiu

Obsesie la nivel mondial sau trend promovat puternic de vedete? Dovada a nesigurantei si a unei proaste imagini de sine sau presiune sociala? Necesitate reala sau impusa? Problema psihologica sau ceva firesc?

Foto: Wikipedia.org

Ajungem astfel si la categoria celor (putine) care nu au apelat la operatii estetice. Emma Bunton este una dintre ele. Melanie Crisholm se regaseste si ea in aceasta categorie, desi de multe ori i s-a sugerat un implant mamar. Dar nici nu a fost recunoscuta vreodata pentru look-ul ei extraordinar.

Anybody there?

Cu greu se mai gasesc reprezentante ale categoriei “neoperate”. Pentru a umple golul, permiteti-mi sa o amintesc pe Cameron Diaz. Desi a umblat putin la nas, ea a facut acest lucru pentru a-si corecta deviatia de sept cu care s-a ales dupa ce si-a rupt nasul de patru ori. Cameron a spus ca nu si-a dorit un nas perfect deoarece sarmul ei consta tocmai in faptul ca nu este de o frumusete clasica sau cu trasaturi perfecte.

Kate Winslet este inca o vedeta care nu si-a modificat artificial proportiile, insa ea sustine ca nu a facut-o deoarece sotul ei nu i-ar permite niciodata. Nici Calista Flockhart nu si-a marit sanii in ciuda presiunilor.

Keira Knightley este o vedeta care intr-un timp se declara total impotriva operatiilor estetice, in ciuda sanilor micuti. In timp insa a cedat si a recunoscut ca look-ul ei natural nu va mai dura pentru foarte multi ani.

Cantareata Rihanna a fost foarte ferma si a declarat ca nu-si va face niciodata niciun fel de operatii estetice, din cauza ca se teme de durere dar si pentru ca aceste interventii ofera o imagine falsa. Pana cand oare?

Incredibil...

Foto: Wikipedia.org

Cat este de normal deja nu se mai poate discuta. Exemplele vorbesc de la sine. Operatiile estetice si-au croit drumul spre normalitate, prin oficializarea si promovarea lor de catre mari nume ale Hollywood-ului.

Totusi, ca o concluzie, as vrea sa amintesc un fenomen despre care citeam ca aparuse acum cativa ani in India. In aceasta tara, foarte multe tinere isi doreau sa participe la concursurile mondiale de frumusete, motiv pentru care operatiile estetice devenisera o practica uzuala. S-a conturat atunci dilema: au aceste femei dreptul sa candideze, din moment ce ele nu s-au nascut asa? Mie insa mi se pare mult mai interesanta intrebarea: este firesc sa recurgem la acest gen de operatii de la varste tinere, numai de dragul de a castiga un concurs de Miss? Oare nu mai exista si alte preocupari in randul tinerelor, decat sa atinga perfectiunea fizica, asa cum este ea stabilita de anumite tipare?

Eu consider ca multe dintre vedetele pe care le-am prezentata s-ar fi bucurat de acelasi succes si fara aceste operatii, datorita personalitatii lor. Deci nu numai fizicul le-a propulsat pe multe dintre ele in topul celor mai atragatoare femei. Ca dovada, multe s-au operat dupa ce au devenit celebre. Deci modificarile le-au facut pentru imaginea de sine. Este asta bine, este rau? Decizia ii apartine fiecareia dintre noi.


Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.