Setari Cookie-uri

Descifreaza limbajul trupului

Cu siguranta sunteti familiarizati cu notiunea de limbaj al trupului, dar cat de bine sau de corect v-ati insusit-o? Si cat de multe stiti despre aceasta incredibila si autentica forma de comunicare?


Interpretarea


Cum spuneam limbajul trupului foloseste canale multiple, de aceea, pentru o interpretare cat mai corecta este necesara corelarea semnalelor transmise prin acestea. Urmarim atent o persoana, indiferent daca este vorba de o actiune intentionata sau nu, si percepem multitudinea de semnale pe care o transmite prin intregul corp cu toate formele de expresie pe care le are la indemana. Daca observati ansamblul lor si cel putin o jumatate din semnalele emise sunt consecvente, adica ofera indicii ale aceleiasi stari emotionale (tristete, bucurie, agitatie) si mai mult, daca sunt si repetitive, apar de mai multe ori in acelasi context, atunci puteti sa fiti siguri ca ipoteza voastra are mari sanse sa fie corecta. Nu uitati sa raportati semnalele la contextul general in care apar dar si la persoana. Munca ne este mult usurata atunci cand incercam sa deslusim misterul unei persoane apropiate, deoarece cunoastem mai bine starea fizica si psihica in care se afla si cunoastem si anumite semnale pe care le transmite in mod obisnuit in diferite situatii. Interpretarea se face prin depistarea tiparelor, lucru foarte important, si nu prin acordarea de semnificatii semnalelor luate separat.

Intuitia

Desi este un proces care se incadreaza la interpretare, am ales sa o subliniez, deoarece este foarte importanta pentru deslusirea misterului acestui limbaj. Intuitia tine de inteligenta sociala si emotionala si este adevarat ca este mult mai dezvoltata la femei. Motiv pentru care femeile sunt mult mai abile si in interpretarea limbajului corporal. Pe de o parte ea tine de programarea genetica, de o anumita sensibilitate sau inclinatie nativa, insa este influentata foarte mult si de factorii educationali.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.