Setari Cookie-uri

Kabala, religia Hollywoodului Plus: Semnificatia cifrelor

Kabala este stiinta secreta a magilor, o doctrina mistica ce incearca sa ofere, in special prin analogie, o explicatie logica pentru originea si destinul macrocosmosului (Universul) si a microcosmosului (Omul). Kabala este marea stiinta a corespondentelor secrete, tot ceea ce exista intersectandu-se si influentandu-se reciproc, aceste corespondente scapand insa "ochiului" neantrenat, majoritatii oamenilor.

Iata alte cateva semnificatii ale cifrelor:

1- aceasta este cifra Divinitatii, a Unitatii, indivizibila si absolut necesara.

2
- cifra doi este reponsabila pentru incetarea unitatii si aparitia antagonismului, pusa deci la originea raului. Totusi ea se afla si la originea binarului, care nu conduce neaparat la combinatii nefaste, daca se reuseste stabilirea unei armonii, capatand chiar conotatii pozitive.

3- este o cifra sacra. Pana si lumea de dincolo este impartita in trei teritorii: Infernul, Purgatoriul, Paradisul; in stiintele oculte se considera ca omul are trei parti: corpul fizic, corpul mental, corpul astral. Este triunghiul cu cele trei puncte masonice. Si exemplele pot continua.

4- fiind un multiplu al lui 2, el prezice conflicte. Totusi cifra patru este asociata cu cuaternarul, care se exprima in punctele cardinale, in existenta celor patru evanghelisti, patru temperamente (coleric, sangvinic, flegmatic si melancolic). Pentru kabalisti ea este asociata si cu crucea.

5- este considerata in general o cifra favorabila, care predispune in special la reusita in viata sentimentala. In Kabala ea reprezinta numarul lui Isus (cinci litere) dar si Pentagramul, stralucitoarea stea cu cinci colturi a gnosticilor.

6- ca dublu triunghi, hexagramul, cifra sase este, in ciuda credintelor populare care o asociaza cu Diavolul, o cifra buna, a libertatii si a muncii.

7- este la randul ei o cifra fatidica, poate chiar cea mai interesanta pentru mistici. In general se considera ca daca ceri unor persoane sa se gandeasca la o cifra de la 1 la 10, cei mai multi vor alege cifra 7. Insa trebuie sa insistati sa numeasca prima cifra care le vine in minte. Exista sapte pacate si sapte virtuti capitale. Isus a rostit sapte cuvinte pe cruce, a obtinut sapte paini, Dumnezeu s-a odihnit in a saptea zi, intre Paste si Rusalii sunt sapte saptamani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.