Setari Cookie-uri

Kabala, religia Hollywoodului Plus: Semnificatia cifrelor

Kabala este stiinta secreta a magilor, o doctrina mistica ce incearca sa ofere, in special prin analogie, o explicatie logica pentru originea si destinul macrocosmosului (Universul) si a microcosmosului (Omul). Kabala este marea stiinta a corespondentelor secrete, tot ceea ce exista intersectandu-se si influentandu-se reciproc, aceste corespondente scapand insa "ochiului" neantrenat, majoritatii oamenilor.

Cuvantul

In Kabala se pune un accent foarte mare pe forta creatoare a cuvantului, pe care se bazeaza intreaga magie rituala. Forta cuvantului este exprimata foarte bine in Evanghelia dupa Ioan: “La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era Dumnezeu”.

Orice cuvant are atat o valoare externa cat si o valoare interna. Substanta principala a cuvantului o constituie, evident, valoarea interna, care se prelungeste in dimensiunile superioare ale Spatiului. Lumea si Constiinta sunt rezultatul vorbirii, asadar, dincolo de acestea se afla cauza fundamentala a intregii existente: Cuvantul.

Numerele

Aceasta doctrina acorda o atentie deosebita numarului si fortei acestuia. Vorbim deci despre Puterea Numarului, ideea pe baza careia Pitagora a fondat o intrega filozofie mistica. Kabala considera ca numerele rezuma in ele secretele intregului Univers si ne influenteaza viata. Mai mult, se considera ca numele unei persoane contine in el destinul acesteia, pe care il poti afla asociind literelor continute in nume, diferite numere, si extragand semnificatiile.

In sistemul lui Pitagora, numerele impare sunt preferate numerelor pare, de unde chiar si astazi, in multe credinte, numerele pare sunt asociate cu ghinionul sau cu accidente, moarte. Pitagora acorda o semnificatie deosebita cifrelor 1 si 3, considerate reprezentante ale Divinitatii. Va amintiti probabil de cifra fatidica 3 din povestile copilariei, in care existau mereu trei probe, nuntile durau trei zile si trei nopti, a treia incercare era intotdeauna cu noroc. Ca sa nu mai amintim Biblia, care subliniaza caracterul sacru al aceatei cifre: Petru s-a lepadat de trei ori de Isus, Isus a cazut de trei ori pe drumul spre Golgota... Dar Pitagora avea o predilectie si pentru numerele prime, divizibile numai prin ele insele, incepand de la 1, 2, 3, 5, 7, 11... ajungand pana la 83, 89, 97. In Enciclopedia Stiintelor Oculte chiar se subliniaza faptul ca initiata doamna Fraya sustinea ca acestea sunt numerele bune pentru tombola si loterie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.