Setari Cookie-uri

Top 5 voci masculine din toate timpurile

Uneori cuvintele par lipsite de forta, cand te gasesti in situatia de a vorbi despre artisti cu adevarat remarcabili, care vor continua sa se faca auziti, vor inspira noi generatii de artisti si ne vor incanta pe unii pana cand pamantul ne va acoperi cu totul

Uneori cuvintele par lipsite de forta, cand te gasesti in situatia de a vorbi despre artisti cu adevarat remarcabili, care vor continua sa se faca auziti, vor inspira noi generatii de artisti si ne vor incanta pe unii pana cand pamantul ne va acoperi cu totul. Dar daca exista cu adevarat Raiul, si el este intr-adevar asa cum si-l doreste fiecare, eu cu siguranta voi regasi muzica lor acolo. Puneti-va castile pe urechi sau dati volumul la maxim, pentru ca va veti delecta cu muzica de calitate, in interpretarea unora dintre cele mai bune voci masculine ale tuturor timpurilor. Muzica si vocile lor conving mai bine decat orice cuvinte.

1. Robert Plant

Robert Plant are cu siguranta una dintre cele mai bune si mai puternice voci masculine din istoria muzicii. Incepand cu anul 1968, pana in 1980, el a fost solistul legendarei trupe britanice Led Zeppelin. Pornind de la muzica rock, trupa a abordat diferite genuri muzicale, cu influente din cele mai diferite stiluri muzicale, de la blues si pop, la country, muzica indiana, celtica, reggae sau funk. Decizia de a se desparti a fost luata in urma mortii neasteptate a tobosarului John Bonham.

Plant si-a continuat insa cariera muzicala in varianta solo, si s-a bucurat de un mare succes. Ocazional a mai cantat impreuna cu ceilalti membrii ai formatiei. In anul 2005, ei au primit un Grammy pentru intreaga activitate. Robert Plant insusi a mai fost nominalizat de patru ori la aceste premii muzicale.

Vocea si tehnica lui Robert Plant erau destul de neobisnuite in momentul in care s-a lansat trupa, comparativ cu ceilalti solisti de renume din acea vreme (Mick Jagger, John Lennon), ceea ce l-a facut usor de recunoscut si greu de imitat. Plant are o voce foarte puternica, de tenor. In anul 1969 el a reusit sa sustina un concert fara microfon, din cauza unor probleme tehnice, vocea sa facandu-se auzita pe intreg stadionul, uimindu-i pe cei aproximativ 10.000 de fani prezenti.





2. Freddie Mercury

Artistul britanic a fost un adevarat maestru al prestatiilor live, fiind recunoscut si apreciat atat pentru vocea lui de exceptie, una dintre cele mai bune din istoria muzicii, cat si pentru atitudinea sa scenica, de multe ori socanta sau ostentativa, dar cu siguranta de neuitat, reusind sa-si apropie si sa implice foarte mult publicul. In anul 1985, la concertul caritabil Live Aid , 72 000 de oameni au fost antrenati, au cantat si au dansat pe ritmurile trupei Queen, acest concert fiind considerat de multi specialisti drept cel mai bun concert din istorie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.