Setari Cookie-uri

Top 5 voci masculine din toate timpurile

Uneori cuvintele par lipsite de forta, cand te gasesti in situatia de a vorbi despre artisti cu adevarat remarcabili, care vor continua sa se faca auziti, vor inspira noi generatii de artisti si ne vor incanta pe unii pana cand pamantul ne va acoperi cu totul

Lider al celei mai bune trupe britanice, Queen, Freddie Mercury s-a facut remarcat si in calitate de compozitor si instrumentist. Doua din piesele compuse de el, “Bohemian Rapsody” si “We are the Champions” au fost alese in repetate randuri drept cele mai bune piese din toate timpurile. El a avut si doua albume solo si cateva single-uri, care s-au bucurat de succes.

Regretatul artist a parasit “scena” la 24 noiembrie 1991, fiind rapus de SIDA, boala cu care fusese diagnosticat inca din anul 1987. Cu o zi inainte el anuntase oficial ca sufera de teribila boala. In acel moment, Queen se afla la apogeul succesului.

Din anul 2003 Freddie are si o statuie, in Montreux, Elvetia, loc unde fanii se aduna anual in zilele de 1 si 2 septembrie, pentru a-l omagia.

Freddie Mercury ar fi putut sa abordeze cu succes orice stil muzical, de la rock puternic, la balade, pop si chiar muzica de opera. El reusea sa atinga patru octave, si de cele mai multe ori a interpretat melodiile in registrul de tenor. Soprana Montserrat Caballe, care a colaborat cu Freddie la realizarea albumului “Barcelona”, declara: "Ceea ce face diferenta intre Freddie si toti ceilalti cantareti rock este vocea."





3. Mick Jagger

Membru fondator , compozitor si solist al trupei The Rolling Stones, formatia care in vara anului trecut a incantat publicul din Romania printr-un concert senzational. Desi au in spate o cariera muzicala de peste 45 de ani, Mick Jagger declara in anul 2007 ca nu intentioneaza sa se retraga: „ Sunt convins ca Rolling Stones va mai avea multe de spus, multe albume de inregistrat si multe turnee de realizat. Nu intentionam sa ne oprim acum.”

Mick Jagger are o voce foarte buna, pe stilul rock/blues, una dintre vocile inconfundabile ale rock-ului si ale scenei muzicale in general, pe care o foloseste foarte bine pentru o varietate de stiluri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.