Setari Cookie-uri

Top 5 voci masculine din toate timpurile

Uneori cuvintele par lipsite de forta, cand te gasesti in situatia de a vorbi despre artisti cu adevarat remarcabili, care vor continua sa se faca auziti, vor inspira noi generatii de artisti si ne vor incanta pe unii pana cand pamantul ne va acoperi cu totul



4. Sting

A debutat ca solist, compozitor si basist in cadrul trupei The Police, o trupa cu influente punk, reggae, rock si pop, apreciata in anii ’70-’80. Cel mai mare succes al trupei a fost single-ul „Every Breath you take”, o melodie de referinta, care se regaseste foarte des in topurile celor mai frumoase melodii de dragoste.

Si-a lansat primul album solo in anul 1985. De atunci, Sting s-a impus drept unul dintre cei mai buni solisti ai tuturor timpurilor, atat datorita stilului deosebit, cat si datorita vocii sale incredibile. Vocea lui usor ragusita, are o profunzime aparte, care te infioara si te rascoleste, fiind parca in masura sa ofere calitate chiar si unei piese care nu impresioneaza prin text sau acorduri muzicale. Desi muzica lui Sting este departe de a se incadra in aceasta categorie. In cariera sa, Sting a fost recompensat cu numeroase premii de prestigiu, printre care si Grammy si Globul de Aur.




5. Jim Morrison

„Zeul” muzicii rock din anii ’60, liderul formatiei „The Doors” a fost si compozitor, poet, scriitor si producator. Este considerat unul dintre cei mai charismatici si influenti solisti. Era adorat de public, care il privea ca pe un lider spiritual, motiv pentru care si-a spus chiar "Lizard King" (Regele Soparla).

A murit la numai 27 de ani, iar cauza exacta a mortii nu se cunoaste deoarece nu i s-a facut autopsia, moartea lui fiind inca un motiv de discutii si intrebari. Cei mai multi insa au crezut ca a murit de o supradoza de heroina. Pamela Courson, femeia cu care a avut cea mai lunga relatie, inceputa cu mult inainte ca el sa devina faimos, si cu care chiar s-a casatorit, a murit trei ani mai tarziu, tot de o supradoza de heroina. Ea avea atunci... 27 de ani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.