Setari Cookie-uri

Televizorul si personalitatea

Este televiziunea un mijloc de manipulare a maselor, de educare sau pur si simplu cea mai la indemana, comoda si ieftina metoda de relaxare si petrecere a timpului liber?

Ne vom insusi comportamentele de raspuns propuse de aceste modele, care vor deveni o parte din noi. Neuropsihologii explica acest fenomen si prin faptul ca in timpul vizionarii comunicarea dintre cele doua emisfere cerebrale este extrem de redusa si astfel scade capacitatea de constientizare a imaginilor urmarite, care vor fi preluate si interiorizate ca atare, intrucat omul nu va mai avea capacitatea de intelegere si organizare a materialului propus.

Evident ca nu se sustine un punct de vedere extremist in care orice contact cu televizorul sa fie intrerupt. In studiul citat mai sus se arata totodata ca problemele cele mai importante pe care le ridica vizionarea TV sunt de fapt durata si intensitatea experientei vizionarii. Nu trebuie sa permitem ca vizionarea TV sa devina o obisnuinta cotidiana prin repetarea exagerata a acestei activitati, devenind de fapt dependenti de experientele oferite de televizor si incapabili sa le mai facem fata celor reale fara raportarea la cele prezentate pe micul ecran, care de multe ori formeaza obisnuinte daca nu total eronate cel putin neadecvate vietii reale normale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.