Setari Cookie-uri

Televizorul si personalitatea

Este televiziunea un mijloc de manipulare a maselor, de educare sau pur si simplu cea mai la indemana, comoda si ieftina metoda de relaxare si petrecere a timpului liber?

Vizionarea TV a devenit un mod obisnuit de petrecere a timpului liber, expresii de genul “Ma relaxez urmarind un film la televizor” fiind foarte comune. Insa s-a constatat ca persoanele stresate isi agraveaza de fapt starea prin acest obicei, lucru usor de observat printr-o analiza care nici macar nu necesita cunostinte de specialitate. In schimbul acestei activitati se recomanda implicarea in activitati practice, comunicarea cu ceilalti, lectura si plimbari in aer liber.

Creierul este intr-o continua schimbare si cum este firesc este modelat de activitatile si experientele zilnice, de provocarile mentale pe care le intampina, dezvoltandu-se astfel conexiunile neuronale. Aici intevine importanta majora a calitatii programelor de televiziune, deoarece o educatie facuta prin televizor si exagerarea timpul petrecut in fata lui vor inlocui experientele reale cu cele furnizate de vizionarea TV, ceea ce inseamna ca la nivelul creierului se vor forma structuri neuronale ce vor forta cortexul sa raspunda la provocarile realitatii in conformitate cu modele invatate de la TV. Ce se intampla cand aceste modele sunt deficitare?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.