Noaptea magica ce va uni anul 2008 de Noul An se apropie cu pasi repezi, iar daca vrei ca 2009 sa fie un an mai bun, atrage asupra ta norocul, belsugul si iubirea, asa cum te invata aceste superstitii vechi de secole! Ele provin din foarte multe culturi ale lumii, insa vei vedea ca exista si obiceiuri adoptate de mai toate popoarele, precum semnul de bun augur adus de barbatul inalt si brunet ce-ti calca pragul in prima zi a anului. Fie ca esti genul de persoana care crede in traditii si obiceiuri, fie ca citesti despre aceste superstitii de Revelion din pura curiozitate, afla ca sunt milioane de oameni ce pun in practica micile ritualuri de mai jos, in speranta ca vor avea un an mai fericit decat precedentul!

Mituri despre iubire pe care sa nu le mai crezi

Exista credinta generala ca vei incepe Anul Nou cu dreptul daca indeplinesti anumite sarcini inainte de data de 31 decembrie. Una dintre acestea este plata datoriilor, intrucat se spune ca daca intri in Noul An cu datorii, vei duce tot anul dorul banilor. Probabil ca stiai deja acest lucru, asa ca fa tot posibilul sa-ti platesti datoriile sau, daca nu ai cum, macar poti spera ca in 2009 sa fii mai norocoasa!

Alt obicei ce trebuie indeplinit inainte de noaptea de Revelion este curatenia generala a casei. Este complet interzis sa mature sau sa faci curat pe 31 decembrie si pe 1 ianuarie, deoarece se spune ca, odata cu praful si gunoiul, vei arunca si norocul din casa. Este bine ca pana in ziua de Revelion sa termini curatenia generala si sa intampini anul 2009 intr-o casa curata, pentru a avea noroc si a te bucura toate cele 12 luni ce urmeaza. Dupa cum am mentionat si la inceputul articolului, un semn de bun augur este daca prima persoana ce iti intra in casa dupa Revelion este un barbat inalt si brunet; in schimb, daca prima persoana ce iti calca pragul este o femeie roscata, se spune ca vei avea ghinion. Daca prietena ta cea mai buna este roscata, spune-i sa se vopseasca inainte de Anul Nou (sub forma de gluma, dar cine stie…)!

Doua superstitii de Anul Nou adoptate de foarte multi romani sunt sarutul sub vasc la miezul noptii si purtarea unei piese vestimentare noi. Sarutandu-ti partenerul sau un tip hot cunoscut la petrecerea de Revelion sub vasc, se spune ca vei avea parte de iubire tot anul. Suna frumos, nu-i asa? Daca porti o piesa vestimentara noua, vei avea bani sa-ti cumperi haine noi tot anul. Exista si varianta purtarii unei piese vestimentare de culoare rosie, pentru a atrage iubirea asupra ta. Cea mai buna solutie: cumpara-ti o pereche noua de chilotei rosii si poart-o in noaptea de Anul Nou!

Cum sa citesti oamenii in functie de gesturi si limbajul corporal
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: