Setari Cookie-uri

Superstitii de Anul Nou

Noaptea magica ce va uni anul 2008 de Noul An se apropie cu pasi repezi, iar daca vrei ca 2009 sa fie un an mai bun, atrage asupra ta norocul, belsugul si iubirea, asa cum te invata aceste superstitii vechi de secole! Ele provin din foarte multe culturi ale lumii, insa vei vedea ca exista si obiceiuri adoptate de mai toate popoarele, precum semnul de bun augur adus de barbatul inalt si brunet ce-ti calca pragul in prima zi a anului. Fie ca esti genul de persoana care crede in traditii si obiceiuri, fie ca citesti despre aceste superstitii de Revelion din pura curiozitate, afla ca sunt milioane de oameni ce pun in practica micile ritualuri de mai jos, in speranta ca vor avea un an mai fericit decat precedentul!

Daca iti imaginezi ca toata lumea care tipa, fluiera si da muzica tare de Revelion este un pic exagerata, o veche traditie sustine aceasta practica. Se spune ca zgomotele puternice alunga spiritele rele ce ne inconjoara, asa ca asigura-te ca deschizi sticla de sampanie zgomotos, canti tare si, la ora 12 noaptea, striga din rasputeri “La Multi Ani 2009”! Vei vedea, spiritele rele se vor evapora ca prin minune…

Probabil ca stii deja ca in noaptea de Revelion trebuie sa-ti umpli buzunarele cu bani. Aceasta este o superstitie menita sa-ti aduca si mai multi bani in Noul An, pe care o practica oamenii din toata lumea. Bineinteles, doar toti ne dorim sa avem mereu buzunarele si cardurile pline!

O traditie irlandeza spune ca, daca tii in mana o moneda de argint sau de aur la miezul noptii, te vei bucura de prosperitate in anul care va urma. Irlandezii obisnuiesc sa plaseze o moneda de argint si sub pragul usii de la intrare sau undeva aproape de intrarea in casa, pentru a atrage prosperitatea asupra tuturor membrilor casei.

In noaptea magica de Revelion, atunci cand se face trecerea de la un an incheiat, in care ai avut multe realizari sau, din contra, multe deceptii si dezamagiri, toti speram ca Noul An va fi mai bun, mai frumos, mai implinit, aici avandu-si radacinile si obiceiul de a-ti pune o dorinta la miezul noptii. Cu sau fara superstitii, cred ca toata lumea vrea ca de Revelion sa se simta bine alaturi de prieteni, familie sau partenerul de viata, ceea ce, pana la urma, iti va aduce noroc: zambeste in noaptea dintre ani si vei fi fericita!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.