Setari Cookie-uri

O etapa greu de trecut bataile de la tata

E doar o etapa imi spun strangand din dinti o etapa care ma ajuta sa ma descopar si care ma surprinde peste asteptarile mele.

Ridic fruntea si-mi spun ca vor fi multe situatii grele cu care am sa ma confrunt. Nu am de ce sa ma simt singura ! Am ceea ce este cel mai important : ma am pe mine, ma cunosc pe mine si am o incredere mult mai mare decat acum cateva zile, cand in urma unui soc… aproape mi-o pierdusem. Nu traiesc cu regrete, dar imi pare rau numai de faptul ca nu o sa mai fie la fel. Mi-ar fi placut sa am alaturi de mine un tata simplu si intelept ! Un tata, poate chiar cu bun simt si doar atat ! Un tata increzator in el, in primul rand ! Implicat in orice moment bun sau rau al vietii mele. Ma uit in jur si-mi dau seama ca sunt atatia care nu au ce am eu, dar au o familie frumoasa si asta e tot ceea ce conteaza. Asa ca, nu ma mai deranjeaza un laptop in plus sau in minus... sau un telefon. Am renuntat la mult mai multe, ca sa mai iubesc atat lucrurile materiale.

Prin faptul ca a ridicat mana asupra mea a dovedit ca este cel mai josnic om. Nu as putea face asta niciodata copilului meu… mai ales cand are atata nevoie de mine. E ca si cand ai cere o mangaiere si primesti o palma… Lipsa de originalitate …ii apartine, iar singura modalitate prin care stie sa se impuna e sa ridice mana. Cat de slab !

Din toate acestea, am invatat multe lucruri pe care le-as putea pune la rubrica « ASA NU » : nu o asemenea atitudine creeaza ceva frumos in interiorul meu, nu o palma, nu o jignire. Nimic din toate acestea. Am pierdut admiratia pentru un tata adevarat, care a decazut enorm in ochii mei, dar am castigat curajul de a spune adevarul, increderea in mine, optimismul care ma motiveaza sa fiu la fel de buna ca si pana acum sau poate chiar mai buna (chiar daca el… nu vede niciodata asta). Toate aceste lucruri imi creeaza o liniste interioara… si decat sa am o furtuna launtrica continua, mai bine ma simt acum, chiar daca sunt singura in propria-mi casa. Pana la urma, trebuia sa invat si despre asta candva… si astazi am facut-o.

Am pierdut multe clipe frumoase… dar nu am pierdut si lectia ! E doar o etapa…
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.