Cum ne influenteaza culorile viata

Cum ne influenteaza culorile viata

Ne plimbam intr-o lume plina de culoare si ne sunt oferite adevarate spectacole vizuale la tot pasul. Fiecare culoare, insa, ne influenteaza in mod direct, asa ca trebuie sa fim foarte atenti la felul in care alegem culorile, mai ales atunci cand este vorba de locul in care ne petrecem timpul.

Ne plimbam intr-o lume plina de culoare si ne sunt oferite adevarate spectacole vizuale la tot pasul. Fiecare culoare, insa, ne influenteaza in mod direct, asa ca trebuie sa fim foarte atenti la felul in care alegem culorile, mai ales atunci cand este vorba de locul in care ne petrecem timpul. Retail jobs

La birou este foarte important sa luam in considerare ce presupune activitatea noastra. Albastrul indeamna la lectura, studiu, asa ca este util pentru persoane care au de facut o munca ce necesita atentie.

Aceeasi culoare este recomandata si pentru camerele de studiu din apartamente, pentru scolari si studenti. Nu este neaparat sa utilizam culoarea in cantitati foarte mari. O banda de culoare pe un perete, poate parti ale mobilierului si, de ce nu, cateva obiecte decorative albastre.

Este foarte la moda combinatia de cafeniu pentru mobilier (canapea, comoda, masute, parchet) cu alb (covoare, flori, pleduri decorative, in combinatie cu turcoazul) si turcoaz in cateva locuri, o vaza sau un obiect decorativ.

Rosul este util in cazul locurilor de alimentatie publica din doua motive: produce pofta de mancare si creaza nervozitate, ceea ce face clientii sa manance si sa plece. Deci, daca aveti un loc de munca ce predispune la somnolenta, folositi un visiniu, dar atentie! numai in combinatie cu alb deoarece o culoare atat puternica devine foarte deranjanta daca nu e "stinsa" cu alb.

Deasemenea, rosul este contraindicat in bucatarie deoarece produce pofta de mancare excesiva dar si o stare de nervozitate pentru persoanele care gaesc, amplificand senzatia de caldura.

Totodata, rosul sau alte culori tari sunt de evitat in dormitoare deaorece produc nervozitate si insomnii.

Galbenul este o culoare foarte luminoasa si vesela dar poate deveni foarte incomoda, folosita gresit. Tentele pale, pastelate de galben sunt foarte potrivite pentru sufragerii deoarece sunt tonice fara a crea nevozitate.

Bejul, cremul sunt ideale si pentru dormitoare deoarece creaza o stare placuta de confort si intimitate.

Albul este o culoare foarte banala dar care poate fi spectaculoasa. O amenajare bazata pe alb da o impresie extrem de placuta de liber, spatiu si liniste. Totusi, folosit neglijent poate da numai o senzatie teribila de anxietate. Este recomandat firilor artistice doarece ofera suport pentru dezvoltarea ideilor, persoanelor pasionate de literatura si... curatenie.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri