Setari Cookie-uri

Cum ne influenteaza culorile viata

Ne plimbam intr-o lume plina de culoare si ne sunt oferite adevarate spectacole vizuale la tot pasul. Fiecare culoare, insa, ne influenteaza in mod direct, asa ca trebuie sa fim foarte atenti la felul in care alegem culorile, mai ales atunci cand este vorba de locul in care ne petrecem timpul.

Este recomandata mai ales in bucatarie.

Negrul este o culoare foarte puternica ce cu siguranta da personalitate unei camere. In general, este o culoare masculina gasita foarte des in cuiburile burlacilor. Asociat cu alb si rosu in raport 2/2/1 da o atmosfera dinamica, tinereascasi foarte placuta pentru un spatiu de intalnire si petreceri.

Verdele este poate cea mai prietenoasa culoare. Este utila si in bucatarie, desi poate ingreuna digestia, in camere de copii in nuantele sale crude, in birouri elegante, unde se recomanda vernilul si verdele army, in dormitor in tente pastelate, in living.

Oranjul este o culoare foarte vesela, tonica fara a produce nervozitate. Este foarte prietenos in combinatie cu verdele in special pentru copii. Totodata, pentru adolescenti creaza o ambianta foarte placuta. In tente pale este foarte indicat pentru pereti.

Rozul, Violetul sunt culori elegante dar foarte pretentioase. Daca doriti o amenajare feminina si vreti neaparat roz, creati un fond neutru, cu bej, stejar, fag, alb, gri verzui si tusele creati-le cu violet sau alte tente ale acestuia.


In general, cea mai buna idee de amenajare si cea mai sigura este crearea unui fond neutru, cald in nuante de pamant si apoi adaugarea de tuse de culoare puternice. Atentie insa ca atunci cand stabiliti ce culoare folositi pentru accent sa nu combinati mai mult de 2 puternice.

Un articol de Ana Muntean


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.