Setari Cookie-uri

Reincarnarea, povestea sufletului

Iata un subiect pe care l-am trecut cu vederea foarte multa vreme: reincarnarea. Se vorbeste destul de des despre ea, ii auzi pe oameni spunand ca 妬ntr-o viata anterioara poate am fost insa nu stiu cati stiu exact despre ce este vorba. Si pentru ca ma aflam intr-o oala cu ei, m-am hotarat sa ma documentez.

Din exemplele de mai sus se vede ca ideea de reincarnare este asociata si credintei crestine, interpretabilitatea Bibliei venind in ajutorul celor care sustin ca Iisus ar fi vorbit de fapt despre reincarnare atunci cand propovaduia viata vesnica, si ca iadul si raiul nu sunt decat legile karmei si anume dobandirea unei vieti ulterioara bune sau rele in functie de cum se comporta fiecare in viata actuala.

De fapt Biserica primelor secole credea in reincarnare, insa acesta a fost anatemizat la al cincilea Conciliu Ecumenic de catre imparatul Iustinian care a considerat ca reincarnarea acorda oamenilor o prea lunga perioada de timp pentru atingerea unei trepte superioare de dezvoltare a constiintei. Ca urmare biserica a exclus treptata toate textele si documentele neconfrome noii linii dogmatice trasate.

N-am sa pasesc pe terenul periculos al dezbaterilor pe fond religios, asa ca am sa va las pe voi sa-mi spuneti ce stiti despre acest subiect si despre legatura lui cu credinta crestina.

Un articol de Andrea Balint

Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.