Setari Cookie-uri

Amana pe maine ce poti face azi?

Octombrie este luna in care vorbim despre Cancerul de san, iar nevoia unui marcaj calendaristic se datoreaza nu atat vreunui con de umbra dimprejurul bolii, cat incapatanarii noastre de a amana confruntarea cu asa ceva. Nu are rost sa va tin predici pe tema cauzei de culoare rozalie, asta e punctul forte al vedetelor filantroape sau surpavietuitoare Christina Applegate de exemplu. In afara de purtat bratara/panglica si facut controlul, alte indemnuri cat de cat originale nu isi au locul in discutia asta. Pe de alta parte, tergiversarea in sine este o realitate mult mai raspandita, pe care mai usor o luam in colimator si peste picior fie si doar pentru ca lumea capitalista si subrezita de criza nu prea mai stie de gluma, de timp liber si de taiat frunza la caini.

De exemplu, relatiile interumane, si – de ce sa nu mergem direct la tinta – relatiile cu barbatii. Tergiversarea face casa buna cu femeia secolului 21, haituita din toate partile cu varii cerinte, doldora de sarcini si incarcata cu post-it-uri care sa-i aminteasca de tot restul. Dar de ce, cand vine vremea unui gand razlet la propria persoana, tindem sa-l consideram si pe el o corvoada care trebuie amanata? Scuze avem toate, de la o slujba prea acaparatoare pana la cerinte imposibile – dar bilantul final suna la fel: o relatie implica angajament, angajament la munca grea si compromisuri pe termen lung iar uneori chiar noi ne stricam singure ploile asteptand prea multe incurajari cosmice, care sa ne cada in poala. Alteori suntem prea paralizate de teama esecului pentru a face vreun pas inainte spre ceva ce vrem.

Revelatia pe care am avut-o in legatura cu propria mea tendinta de a tergiversa este ca, daca nu ne putem debarasa total de narav, putem in schimb sa il temperam cu ajutorul prioritatilor. Amanam sarcinile grele la fel cum amanam schimbarile majore – insa distinctia intre cele doua ar trebui sa bata la ochi. Nu toate “to-do”-urile sunt infricosatoare, mai ales cand unele – in speta schimbarea, odata ce ti-ai luat inima in dinti ca sa-i dai curs – pot pune tot restul intr-o lumina mai permisiva.

Un articol realizat de Ioanina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.