Setari Cookie-uri

Revelion: respecta hotararile!

Anul ce vine ne da sansa unui nou inceput iar multi oameni raspund cu promisiunea de a-si schimba comportamentul in bine. Va mai aduceti aminte lista infama a faimoasei Bridget Jones in care aceasta isi stabilea in jurnalul propriu niste tinte extrem de dificile pentru noul an? Probabil nici o alta imagine nu exemplifica mai bine continua speranta a oamenilor ca in noul an vor fi putin mai buni.


3. Recompenseaza-te


Promite-ti ca atunci cand reusesti sa faci un pas in directia cea buna te vei recompensa cu ceva ce iti place. Spre exemplu, atunci cand ai slabit indeajuns de mult pentru o marime nou de haine promite-ti o sesiune de cumparaturi din care sa te alegi cu haine pe noua masura. Poate ca suna a tactica pentru dresaj dar atat timp cat te ajuta sa ramai pe ”calea cea buna” merita sa incerci. Ai grija ca recompensele promise sa nu contrazica in vreun fel telul impus. Spre exemplu, in cazul in care vrei sa slabesti nu e o idee prea buna sa te rasfeti cu ciocolata.

5. Nu te incarca cu hotarari

E indeajuns de dificil sa te tii de o singura hotarare, daca mai adaugi inca trei sau patru nu prea sunt sanse sa le duci la indeplinire. Alege problema cea mai presanta si lasa restul pentru o alta ocazie.

6. Decide din timp ce vrei sa schimbi la tine

Hotararile facut pe ultima suta de metri au tendinta de a esua la fel de repede cum au aparut. Decizia de te schimba trebuie sa fie bazata pe un plan bine pus la punct si sustinuta de o hotarare de fier mai degraba decat de emotia Revelionului.

7. Nu gandi in valori absolute

O hotarare de a ta nu ar trebui sa sune in urmatorul fel: ”Niciodata nu voi mai.....”. Dupa cum bine stii niciodata sa nu spui niciodata. Problema cu acest tip de formulari e ca atunci cand nu reusesti sa iti mentii promisiunea facuta renunti complet la telul impus. Trebuie sa accepti ca nu se intampla nimic daca mai gresesti din cand in cand, important e sa ramai pe calea ce buna. Chiar daca te-ai lasat de fumat dar dupa vreo saptamana nu ai rezistat sa nu mai tragi un fum asta nu inseamna ca trebuie sa termini pachetul. Retine: orice schimbare se face treptat si mai presupune si pasi inapoi.

8. Realizeaza o lista pro si contra

Dupa ce ai hotarat ce vrei sa faci in noul an ataseaza o lista pro si contra care sa exprime motivele pentru care schimbarea merita sau nu facuta. De fiecare data cand vrei sa renunti la telul impus uita-te peste lista pentru a-ti reaminti motivele pentru care ceea ce faci merita tot efortul tau.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.