Setari Cookie-uri

Povestea porcului. Si a gripei porcine. Cat de adevarata este gripa porcina?

Priviti fiecare parte si intelegeti ceea ce trebuie inteles. Lucrurile insirate reprezinta opiniile subiective ale unui om, la care se adauga declaratiile unui expert. Nu trebuie sa va influenteze in absolut nicio masura comportamentul vis--vis de gripa porcina!

Fie, admit ca, din pura intamplare, cunosc multi porci pe lumea asta, insa unul ii depaseste pe toti. Il vom numi Marele Porc, entitate care poate fi comparata oarecum cu particula elementara, bosonul, in sensul ca de la el a plecat toata nebunia. Sau poate ca nu.

Cum statea Marele Porc prin Mexic, numai ca vede la un moment dat o domnisoara cam abiotica, insa destul de simpatica. S-au vazut, s-au placut si ce mai ramanea de facut? S-au luat si ei, asa cum se ia tot omu’. Scurt si la obiect. Dar cum iubirea transforma pe oricine, domnita a devenit un pic altfel. Marele Porc nu se mai satura de ea, nu ii gasea niciun defect, era totul numai miere. Porc fiind, nu prea a stiut cum sa intretina relatia. Cu timpul, a intervenit monotonia, dormeau spate in spate chiar daca in acelasi pat. Porcul parca nici nu o mai recunostea, intr-o buna zi. Se gandea “ce am vazut eu la ea, cum de am fost impreuna atata pana acum?”.

Despartirile sunt toate grele. Domnisoara abiotica a plecat, transformata iar. Pastra in ea amintiri cu porcul, fapte, poze, saruturi lungi, imbratisari calde…A pornit in lume cu capul sus, zicandu-si “acum, e vremea sa tintesc mai sus. Vreau altceva, vreau mai mult, vreau sa-mi gasesc un om…”

Tembelizorul si presa, fie ea scrisa sau online.

Citește și:

Cine stie daca ceea ce ni se livreaza prin media este si adevarat? Instrumentul media numit ziar, televizor sau site, prezinta o informatie nisata sau de interes general. Stirea trebuie sa atraga, sa faca audienta. Cand vorbim de o epidemie sau o pandemie, impactul este fabulos. Ganditi-va ce ar fi insemnat criza economica fara presa. E bine ca e asa si e rau ca nu e altfel.

Daca aruncam o privire peste ocean (Atlantic sau Pacific + Indian, daca privirea e mai lunga), vedem in SUA o publicatie cel putin interesanta. Se numeste The Onion si se pricepe sa falsifice subiecte, atat de bine incat multi le iau de bune uneori, nemaistiind sa disocieze intre facatura si adevar (in limitele omenesti in care poate fi acceptat adevarul). E o unealta atat de buna, incat, daca maine ar aparea la noi, prin toate ziarele, ca Pentagonul a fost distrus intr-un atac terorist, am lua totul de bun, chiar daca nu ar fi asa.

Puneti cateva poze trucate cu profesionalism si cateva filmulete rulate la televizor si peisajul sinistru este complet. Omul tinde sa accepte ceea ce vede. Ne desprindem putin si ajungem tot la gripa. De cand a fost declarata pandemie, media nu conteneste deloc sa ne slabeasca cu subiectul. Avem stiri peste stiri, raporturi cu noi decese, informatii despre vaccin, noutati de la minister, panica si iar panica. E un topic atat de bun pentru media, incat roata se tot invarte. Atentia omului de rand e mereu acaparata. Punct ochit, punct lovit.

Citește și:

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii sau Omul Moare Sigur).

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.