Setari Cookie-uri

8 pasi in organizarea unei petreceri

Se presupune ca o petrecere inseamna in primul rand distractie, insa cand vine vorba de persoana care organizeaza petrecerea cuvintele de ordine sunt stres si munca. La urma urmei iti doresti sa iasa totul bine, invitatii sa se distreze iar tu sa poti primi titlul de gazda ideala.

Se presupune ca o petrecere inseamna in primul rand distractie, insa cand vine vorba de persoana care organizeaza petrecerea cuvintele de ordine sunt stres si munca. La urma urmei iti doresti sa iasa totul bine, invitatii sa se distreze iar tu sa poti primi titlul de gazda ideala.

Organizarea unei petreceri de succes poate deveni mai putin stresanta daca tii cont de anumite aspecte. Secretul de baza al unei petreceri reusite e buna organizare. Fiecare pas si fiecare amanunt trebuie pus la punct din avans astfel incat in momentul in care evenimentul are loc sa te poti bucura de rezultate.

1. Punctul de plecare

Organizarea unei petreceri ar trebui sa inceapa cam cu o saptamana inainte de momentul zero. Acum e momentul sa te gandesti la aspectele de baza ale petrecerii, spre exemplu unde si cand va avea loc, cate persoane vrei sa inviti (tine cont de faptul ca unii dintre ei vor veni insotiti), care e bugetul pe care esti dispusa sa il aloci etc.

De asemenea, acum poti sa te gandesti la o tema pentru seara respectiva, asta in cazul in care consideri ca invitatii ar aprecia o astfel de idee. Temele pot varia de la tari (seara italiana, japoneza, frantuzeasca, americana etc) pana la curente culturale (seara in stilul anilor ’80, a anilor ’60, seara jazz etc.). O tema presupune ceva mai mult efort din partea ta restrictionandu-ti optiunea de mancaruri disponibile sau de muzica. In plus, daca vrei sa folosesti o anumita tema e recomandat sa o discuti cu cativa dintre invitati sa vezi care e parerea lor.

2. Lista de invitati

Dupa ce ai hotarat cat de mare va fi petrecerea e timpul sa hotarasti cine iti sunt invitatii si sa te asiguri ca acestia sunt disponibili.

In primul rand trebuie sa iei in considerare persoanele apropiati pe care trebuie sa le inviti (iubit, prietena cea mai buna s.a.m.d.). Cat despre restul invitatilor, incearca sa te orientezi asupra unui grup: prieteni de la munca, prieteni vechi, prieteni noi astfel incat persoanele in discutie sa se cunoasca. In felul acesta vei evita ca unii invitati sa se simta ignorati si sa se plictiseasca. Nu invita persoane care nu se inghit reciproc altfel risti sa iasa scantei.

Asigura-te ca printre cei invitati sunt si cativa care au la indemana o colectie muzicala serioasa si care sunt dispusi sa ti-o puna la dispozitie. De asemenea, daca ai prieteni care au tendinta sa devina sufletul petrecerii atunci asigura-te ca sunt disponibili pentru seara in discutie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.