Setari Cookie-uri

8 pasi in organizarea unei petreceri

Se presupune ca o petrecere inseamna in primul rand distractie, insa cand vine vorba de persoana care organizeaza petrecerea cuvintele de ordine sunt stres si munca. La urma urmei iti doresti sa iasa totul bine, invitatii sa se distreze iar tu sa poti primi titlul de gazda ideala.

Pregateste o zona speciala pentru fumatori (balcon, bucatarie) unde acestia sa poata fuma fara a li se arunca priviri urate. In cazul in care majoritatea sunt fumatori atunci distribuie cateva scrumiere ici colo altfel risti sa ti se mute petrecerea in balcon.

7. Ultimele detalii

Pregateste o mica trusa medicala de urgente (dezinfectant, fasa sterila s.a.m.d). Nu se stie niciodata ce se poate intampla. Avand in vedere efortul depus si grijile pe care probabil ti le-ai facut, nu ar trebui sa iti lipseasca aspirina pentru o durere de cap.

Vorbeste cu vecinii, anunta-i ca dai o petrecere si cere-ti scuze pentru eventualul deranj. E politicos si vei scapa astfel de batai insistente in usa. In cazul in care vecinii tai sunt petrecareti inraiti care nu s-au obosit sa te anunte vreodata atunci nu e necesar sa te obosesti nici tu.

Nu uita sa te pregatesti si tu. Cu atatea lucruri de rezolvat e usor sa uiti ca invitatii vin, la urma urmei, sa te vada pe tine, nu sa manance. Rasfata-te cu o baie relaxanta si cu o masca de fata, ocupa-te de manichiura care probabil ca a avut de suferit de pe urma activitatii din bucatarie care a implicat cutite si apa.

Hotaraste din timp cu ce anume te vei imbraca. Tine cont de faptul ca responsabilitatile tale de gazda includ destula alergatura de ici colo (intre musafiri, intre camera si bucatarie) astfel incat trebuie sa te simti si comod. Coafura si machiajul le faci in functie de ceea ce vei purta.

8. Petrecerea

Gazda buna e aceea care interactioneaza cu toti invitatii. Datoria ta e ca nimeni sa nu se simta exclus. Vorbeste cu toata lumea si fa cunostinta persoanelor care nu se cunosc adaugand cateva detalii reprezentative pe care persoanele in discutie le au in comun astfel incat sa dai startul unei conversatii intre ei (dupa modelul din Bridget Jones). E posibil sa mai fie si cateva persoane care nu dau semne ca s-ar distra in ciuda eforturilor tale. Nu te simti prost; tu ti-ai facut datoria dar trebuie sa faca si ele cateva eforturi.

Orice s-ar intampla zambeste. Chiar daca nu ti-au venit toti invitatii care au confirmat prezenta, chiar daca au aparut mai multi decat era in plan, chiar daca cineva tocmai ti-a spart bolul preferat si ti-a distrus fata de masa tu trebuie sa zambesti in ciuda faptului ca simti nevoia sa lovesti ceva. In caz contrar ii vei face pe toti invitatii sa se simta prost. Stii prea bine, daca ceva poate sa mearga rau atunci cu siguranta va merge rau. Nu trebuie sa lasi astfel de momente sa iti strice buna dispozitie.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.