Setari Cookie-uri

8 pasi in organizarea unei petreceri

Se presupune ca o petrecere inseamna in primul rand distractie, insa cand vine vorba de persoana care organizeaza petrecerea cuvintele de ordine sunt stres si munca. La urma urmei iti doresti sa iasa totul bine, invitatii sa se distreze iar tu sa poti primi titlul de gazda ideala.

Cat despre invitatie in sine, aceasta variaza in functie de preferinte si stilul petrecerii. Pentru o petrecere formala e indicat sa faci invitatii scrise. Pentru o petrecere informala iti poti invita prietenii chiar si telefonic. Daca organizezi o petrecere tematica atunci ar fi frumos sa faci cateva invitatii electronice in stilul ales pentru petrecere.

Nu uita, invitatia, fie ea verbal sau scrisa, trebuie sa contina motivul petrecerii (mai ales in cazul in care sarbatoresti o aniversare si te astepti sa primesti si cadouri), ziua, ora si locatia, tema petrecerii (daca exista una), eventual indicatii despre cum se ajunge la adresa respectiva, pentru cei care nu cunosc, si rugamintea de a confirma sau infirma prezenta in timp util. Cu cel putin trei zile inainte de petrecere ar trebui sa stii cu siguranta cine vine si cine nu.

3. Buget si cumparaturi

Odata ce stii cate persoane vor veni e cazul sa te apuci de aspectele practice. Organizeaza-ti un meniu si vezi ce trebuie sa cumperi. De la servetele si scobituri, pana la condimentele pe care vrei sa le folosesti toate trebuie sa isi gaseasca loc pe lista ta. Nu vrei sa te trezesti ca iti lipseste ceva important inainte sa apara invitatii. Mergi la cumparaturi inainte de ziua petrecerii deoarece atunci vei fi mult prea ocupata cu altele.

Daca petrecerea nu e data pentru o ocazie speciala, spre exemplu cu ocazia unei aniversari, atunci iti poti ruga invitatii sa contribuie cu cate ceva. Spre exemplu poti ruga pe cineva sa vina cu o sticla de vin, pe altcineva cu ceva dulce etc. (la urma urmei tu pui la dispozitie casa). In felul acesta iti diminuezi cheltuielile.

4. Muzica

Cand vine vorba de muzica situatia e putin mai dificila. Trebuia sa ai muzica ce poate multumi cam toate gusturile. In cazul in care nu cunosti gusturile invitatilor la acest capitol atunci nu te feri sa ii intrebi sau chiar sa ii rogi sa vina cu cd-urile preferate.

Pregateste din timp un playlist mixt facut dupa stil mai degraba decat dupa cantaret. Pregateste si o muzica mai linistita (chill-out, lounge style) a acoperi perioada mesei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.