Setari Cookie-uri

Aprilie este Luna Globala a Astronomiei

Astronomii profesionisti si amatori, profesorii si pasionatii de astronomie din intreaga lume sarbatoresc Universul in aprilie, cu ocazia Lunii Globale a Astronomiei, un proiect international care continua reusitele Anului International al Astronomiei 2009.

Astronomii profesionisti si amatori, profesorii si pasionatii de astronomie din intreaga lume sarbatoresc Universul in aprilie, cu ocazia Lunii Globale a Astronomiei, un proiect international care continua reusitele Anului International al Astronomiei 2009.

Luna Globala a Astronomiei se bazeaza pe impartasirea experientelor, oferind organizatorilor din intreaga lume ocazia sa isi faca cunoscute evenimentele de success in timp real pentru a inspira alti pasionati de astronomie.

Cu trei saptamani inainte de inceperea Lunii Globale a Astronomiei, initiatorii proiectului, asociatia Astronomers Without Borders (AWB), anunta cateva dintre programele globale la care poate participa oricine.

Pasionatii de astronomie pot alege dintre star-party-uri globale, observatii la meteori, evenimente dedicate observarii Lunii, Soarelui sau lui Saturn, aderarea la cauze dedicate protejarii cerului instelat, intalniri virtuale cu astronomi celebrii, observatii la distanta ale exoplanetelor, descoperiri de asteroizi si multe altele.

Romania este implicata in proiect atat prin cei doi romani care coordoneaza la nivel international departamentul de resurse (Valentin Grigore, Preşedinte Societatea Astronomica Romana de Meteori) si departamentul de comunicare al proiectului (Oana Sandu, Coordonator PR Astroclubul Bucuresti), cat si prin actiunile dedicate publicului care vor avea loc pe parcursul lunii aprilie.

1. Legende in Viata – (eveniment virtual) data urmeaza a fi anuntata

Printre evenimentele care vor avea loc in mediul online, se numara o serie de intalniri virtuale cu invitati speciali la care poate participa oricine indiferent de unde provine. Fiecare interactiune ofera posibilitatea unica de a intra in legatura cu unii dintre cei mai fascinanti oameni din astronomie. Este insa doar unul dintre programele online care se vor desfasura in aprilie,

2. E cineva acolo? – (eveniment la distanta) 7 aprilie, 00.00 timp universal, 03:00 ora Romaniei

Cine nu si-a pus aceasta intrebare? Astronomii au descoperit pana acum 450 de planete in afara Sistemului nostru Solar. Participantii care se inscriu la acest eveniment vor impartasii entuziasmul observarii unui fenomen interesant ce consta in diminuarea luminii soarelui planetei, in timp ce aceasta trece prin fata lui.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.