Setari Cookie-uri

Aprilie este Luna Globala a Astronomiei

Astronomii profesionisti si amatori, profesorii si pasionatii de astronomie din intreaga lume sarbatoresc Universul in aprilie, cu ocazia Lunii Globale a Astronomiei, un proiect international care continua reusitele Anului International al Astronomiei 2009.

9. Cate o Stea pe Rand – (campanie) data urmeaza sa fie anuntata

“Cate o Stea pe Rand” este o campanie dedicata gasirii unui obiect pierdut. Am pierdut Calea Lactee si o vrem inapoi. O puteti recunoaste dupa cum se intinde de-a lungul boltii ceresti, formata fiind din mii de stele, doar ca nu poate fi vazuta din oras din cauza cupolei luminoase rezultata din lumina pe care o risipim fara rost catre cer. Ce e de facut insa? Va puteti alatura acestui nou program global lansat in timpul Lunii Globale a Astronomiei dandu-va cuvantul ca veti proteja cerul instelat de deasupra casei voastre sau a biroului unde lucrati. Scopul este de a strange cat mai multe promisiuni pentru a atrage atentia asupra necesitatii de a ne recupera Calea Lactee cu Cate o Stea pe Rand!

10. Star Party Global – (eveniment fizic) 24 aprilie

Intregul entuziasm de pe parcursul Lunii Globale a Astronomiei culmineaza sambata, 24 aprilie, cu un ultim eveniment dedicat observatiilor. Star Party-ul la nivel global este o ocazie de a scoate telescoapele si de a-i incuraja pe ceilalti sa se alature pe motivul “Aceeasi oameni, Acelasi cer”. Inceput cu ocazia proiectului Anului International al Astronomiei 2009, “100 de Ore de Astronomie”, Star Party-ul Global este un eveniment anual al AWB.

Toate acestea sunt doar cateva exemple de activitati care au loc pe parcursul Lunii Globale a Astronomiei. AWB pregateste si alte actiuni in parteneriat, care urmeaza a fi anuntate pe site-ul campaniei Global Astronomy Month: www.gam-awb.org

Cei care organizeaza un eveniment in timpul Lunii Globale a Astronomiei, il pot inregistra la http://www.astronomerswithoutborders.org/index.php/projects/global-astronomy-month/events.html pentru a impartasi ideea lor cu alti pasionati de astronomie din intreaga lume!

Mai multe informatii:
• Website: www.gam-awb.org
• Blog: http://gam-awb.org/gam-project-blog.html
• Newsletter:
http://www.astronomerswithoutborders.org/index.php/projects/global-astronomy-month/news/newsletter.html
• Twitter: http://twitter.com/GAM_2010
• Facebook: http://www.facebook.com/globalastronomymonth

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.