Setari Cookie-uri

Ghid de supravietuire in trafic

Traficul infernal din Bucuresti si in general din marile orase ale tarii a devenit de mult timp o realitate neplacuta, un fapt cotidian cu care ne confruntam zilnic.

Traficul infernal din Bucuresti si in general din marile orase ale tarii a devenit de mult timp o realitate neplacuta, un fapt cotidian cu care ne confruntam zilnic. Fie ca mergem dimineata spre locul de munca, avem o intalnire importanta la mijlocul zilei sau iesim seara cu prietenii trebuie sa avem mereu in vedere faptul ca planurile ne pot fi date peste cap din cauza nelipsitei aglomeratii de pe sosele. Mereu se gaseste un motiv pentru care sa stai mai mult decat ti-ai propus la semafor. Un prim si frecvent exemplu ar fi un sofer indisciplinat a blocat intersectia si dintr-o data toti ceilalti deschid portierele si incep o cearta ce pare interminabila. Alteori proasta functionare a semafoarelor trebuie suplinita de indicatiile unui politist rutier vadit depasit de situatie. Nu sunt rare nici situatiile in care, fara niciun preaviz, niste muncitori zelosi incep lucrari de reabilitare chiar pe straduta ingusta pe care tu intentionai sa scurtezi drumul spre birou.

Chiar daca intarziem 10 minute sau poate o jumatate de ora, situatia de a ne lasa asteptati este mereu neplacuta, mai ales atunci cand avem o intalnire importanta la birou, un interviu pentru job-ul mult dorit sau poate o programare la medic. Desi adevarata, scuza conform careia am fost retinute in trafic a devenit deja mult prea folosita si, cel mai probabil, vom fi acuzate de lipsa de creativitate de catre interlocutorii nostri.

Ce este de facut in cazul acesta? Cu siguranta noi nu vom putea face nimic pentru ca dintr-o data numarul masinilor care ies zilnic pe strazi sa se injumatateasca si nici nu vom reusi, chiar daca probabil visam des la acest lucru, sa facem rost de o pereche de aripioare care sa ne duca exact acolo unde ne dorim.

In primul rand noi va sfatuim sa va pastrati calmul si sa incercati, urmand cateva dintre sfaturile practice prezentate mai jos, sa supravietuiti grelelor incercari rutiere de care avem parte mereu. Traficul infernal este deja o realitate zilnica si, cu cat ne vom impaca mai repede cu gandul ca trebuie sa-i supravietuim, cu atat va fi mai bine.

1. Incercati ca de fiecare data cand stabiliti o intalnire sa tineti cont ca cele mai aglomerate momente ale zilei sunt dimineata de la ora 8:00 la 10:00 si seara intre orele 17:00 si 20:00.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.