Setari Cookie-uri

Ghid de supravietuire in trafic

Traficul infernal din Bucuresti si in general din marile orase ale tarii a devenit de mult timp o realitate neplacuta, un fapt cotidian cu care ne confruntam zilnic.

Daca totusi trebuie urgent sa ajungeti undeva in aceste intervalele orare atunci incercati sa lasati masina personala in parcare si sa va indreptati cu pasi repezi spre metrou. Acesta este cu siguranta cel mai rapid mijloc de transport in comun dar care, din pacate nu ajunge chiar in toate zonele capitalei.

2. O solutie pentru cele care iubesc natura, sunt eco-friendly sau isi doresc sa duca o viata mai sanatoasa este bicicleta. O puteti cumpara astfel incat sa o aveti tot timpul la indemana atunci cand aveti nevoie sau o puteti inchiria de la diversele centre special create pentru acest scop. Bineinteles ca aceasta este o solutie buna pentru a va strecura prin trafic numai atunci cand afara este vreme frumoasa.

3. Daca nu ati reusit sa gasiti un mijloc de transport alternativ si v-ati hotarat sa folositi masina personala atunci este important sa va pastrati calmul in orice situatie.
Nu va grabiti si incercati pe cat posibil sa respectati toate regulile de circulatie. Cu cat soferii vor invata sa fie mai disciplinati, cu atat ambuteiajele vor fi mai rare. Daca toti am conduce corect si cu atentie, atunci problemele din trafic s-ar reduce substantial. Poti incepe chiar tu sa fii un exemplu in trafic si poate, cu timpul, datorita tie si altora asemenea, a circula prin marile orase din tara noastra la orele de varf nu va mai fi o atat de mare aventura.

4. Atunci cand esti blocata in trafic, incerca sa te relaxezi, sa nu-ti pierzi cumpatul. Asculta postul de radio preferat si incearca sa gandesti pozitiv. Nu are rost sa-ti strici ziua numarand minutele de cand stai la acelasi semafor sau masinile care ti-au taiat calea de cand ai plecat de acasa si pana acum. Relaxeaza-te dar totusi incearca sa fii cat mai atenta la condus. Nu-ti distrage atentia cu alte activitati, concentraza-te la drum si la actiunile celorlalti participanti la trafic. Clipele de neatentie pot aduce cu sine situatii neplacute.

Chiar daca te afli la volanul masinii personale sau intr-un mijloc de transport in comun, pe bicicleta sau motocicleta, supravietuirea in trafic este o provocare cu care ne confruntam zilnic. Cu atitudinea potrivita si cu o atenta planificare a traseului pe care il vei avea de facut in ziua respectiva sigur vei reusi sa ajungi la timp acolo unde ti-ai propus iar timpul pertecut pe drum va fi redus, sau chiar mai putin neplacut. Nu uita ca graba strica treaba. Adopta o atitudine rabdatoare si pozitiva si vei vedea ca pana si aglomeratia rutiera nu va mai fi chiar asa de insuportabila.

Un articol de Daniela M

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.