Setari Cookie-uri

6 obiceiuri ale oamenilor de succes

Mintea face exact ceea ce ii spui. Intra pe pilot automat daca o lasi insa ai puterea sa o controlezi.

oameni de succes Foto: Ollyy, Shutterstock

Oamenii care traiesc viata in mod constient si nu pe pilot automat sunt mai fericiti, mai productivi, au succes si se bucura de viata. Cu totii au in comun cateva obiceiuri care ii ajuta sa faca asta si pe care le poti imprumuta si tu.

1. Isi schimba gandirea pentru a genera schimbarea pe care o doresc

Aceleasi ganduri produc aceleasi rezultate. La fel, actiunile. Asa cum a spus Albert Einstein: "Lumea pe care am creat-o este un proces al gandirii noastre. Nu se poate schimba fara a ne schimba gandirea. "Creaza-ti astazi un gand nou despre ceva care trebuie schimbat in viata ta si urmareste transformarea.

2. Inteleg puterea obisnuitei

Mintea face exact ceea ce ii spui. Intra pe pilot automat daca o lasi insa ai puterea sa o controlezi. In loc sa te gandesti ca ai o zi neplacuta, spune-ti ca ai o zi minunata. Mintea va incepe sa caute detaliile care fac ca ziua ta sa fie astfel, ba chiar sa le creeze.

Citește și:

3. Folosesc vizualizarea ca instrument pentru concentrare

Mintea stocheaza toate gandurile, sentimentele si emotiile noastre intr-un anumit format. Pentru majoritatea dintre noi, este in imagini. Daca trebuie sa descrii cea mai buna zi pe care ai experimentat-o, primul lucru care iti vine in minte este imaginea, apoi emotia, apoi nuanta. Fa din urmatorul exercitiu de vizualizare o capodopera. Coloreaz-o cu toate detaliile frumoase care iti umplu inima de bucurie.

4. Folosesc puterea gandirii pozitive

Gandurile negative creeaza actiuni negative. Oamenii care traiesc constient nu se lasa prinsi in aceasta capcana Dupa cum spunea Robert H. Schuller, "este nevoie doar de un gand pozitiv atunci cand i se da sansa de a supravietui si de a deveni puternic, pentru a invinge o intreaga armata de ganduri negative".

Citește și:

5. Inteleg ca perceptia este realitatea

Adevarul este ceea ce este. Ceea ce este bine si rau reprezinta pur si simplu judecati de valoare. Cine a decis asupra lor? Stiinta a facut-o. Politica a facut. Mintea crede ceea ce i s-a spus si ce ii spui. Iti ofera experientele asupra carora te concentrezi, asa cum le percepi. Dupa cum spunea Brene Brown, "nu trebuie sa caut momentele extraordinare pentru a gasi fericirea - este chiar in fata mea, daca ii acord atentie si practic recunostinta".

6. Isi pastreaza mintea deschisa la noi experiente

Sa incerci sa schimbi o persoana este imposibil. Ai incercat vreodata acest lucru doar pentru a te trezi implicata intr-n conflict profund? Este mai bine si mai productiv sa fii deschisa catre un mod diferit de a privi viata si lucrurile. Terry Pratchett spunea ca ”problema cu a avea o minte deschisa, este ca oamenii vor insista sa isi puna bagajul in ea". Treaba ta este sa iti pastrezii mintea suficient de deschisa la idei noi in timp ce te asiguri ca iei decizia finala.

Citește și:

Foto prima pagina: Peshkova, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.