Setari Cookie-uri

4 idei simple pentru a petrece mai mult timp cu familia ta

Timpul petrecut in familie, mai ales cel de calitate, poate fi o provocare in ziua de azi.

familie
Ca tanara mamica este de multe ori dificil sa gasesti echilibrul perfect intre serviciu si treburile casei. Mai ales daca alegi sa nu te dedici exclusiv familiei. Insa o cariera de succes, continuarea studiilor sau o viata sociala si in afara familiei consuma timp si te seaca la propriu de energie.

Cu toate acestea, este important sa nu renunti la aceste aspecte ale vietii, doar pentru ca esti mama. Timpul petrecut cu prietenele sau satisfactia pe plan profesional sunt elemente ce iti vor intari stima de sine si te vor ajuta sa ai o viata implinita.

Exista insa si multe activitati placute si amuzante pe care le poti face in familie. In acest fel vei putea petrece mai mult timp alaturi de cei dragi, intr-un cadru placut si cu o cheltuiala minima.

1. O cina in familie

Probabil ca majoritatea cinelor le iei deja in familie, insa cum arata acestea? Vorbim despre o jumatate de ora in care toti va grabiti sa terminati de mancat apoi fiecare pleaca in coltul lui de casa? De ce nu ai transforma acest moment al zilei intr-un adevarat ritual? Pune o fata de masa frumoasa, aprinde cateva lumanari, cumpara flori proaspete - sunt detalii mici dar care vor uni familia in jurul mesei, incurajand conversatia. In plus este un mod prin care le poti arata celor dragi ca ii pretuiesti, iar timpul petrecut in compania lor este unul valoros. Roaga-i sa-ti povesteasca cum le-a mers ziua si sa numeasca cel putin un lucru pe care il asteapta de la cea care vine. Poate o intalnire in parc cu prietenii pentru cei mici sau o sedinta importanta pentru sotul tau.

Citește și:

In plus, in weekend poti merge si mai departe si puteti gati impreuna. Ii poti implica si pe cei mici. Insa alege o reteta simpla, cum este acest tort de mere. Delicios, simplu de facut si gata in numai aproximativ 1 ora, este ideal pentru gatitul alaturi de copii.

2. Jocurile de societate

La o simpla vizita intr-o librarie vei descoperi ca optiunile sunt nelimitate. De la clasicul Monopoly, la Catan, cu singuranta vei gasi ceva care sa placa intregii familii. Poti face insa lucrurile si mai amuzante pentru cei mici. Alege jocuri clasice ca rummy, sac, table sau Nu te supara frate. Cu siguranta vor fi incantati si foarte curiosi sa afle mai multe ele. Si plastilina sau vopseaua pentru fata sunt la fel de amuzante, mai ales daca ai copii mici.

3. O plimbare impreuna prin cartier

O plimbare impreuna prin cartier la ceas de seara va va ajuta sa adormiti mai repede si sa aveti un somn mai odihnitor.

Citește și:

Pentru ca activitatea sa fie si mai amuzanta, luati cu voi si cainele. Sau va puteti juca de-a v-ati ascunselea.

4. O fotografie de familie

Probabil stii deja traditia americana de a trimite apropiatilor poze de familie in locul clasicelor felicitari de Craciun. Poate ca ai pus si tu in practica acest frumos obicei, la un moment dat.

Poti face asta insa pe tot parcursul anului. Alege o tematica si apeleaza la serviciile unui studio profesionist. In timp, iti vei construi un album de fotografii foarte amuzante, mult mai frumoase decat banalele selfi-uri la care apeleaza majoritatea parintilor.

Stii si alte activitati amuzante pe care le poti face in familie?

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.