Setari Cookie-uri

Fericirea stă în lucruri mărunte: cum ieși rapid dintr-o stare proastă

Uneori, zilele proaste par să nu se mai termine. Te gândești atunci că ăsta este sfârșitul, că așa o să fie toată viața ta de acum înainte și că nu mai există nimic care să te poată scoate din stare, căci le-ai încercat pe toate.

Mai știu și că te gândești că nici David Beckham dacă îți apare în prag nu ar avea puterea să îți facă ziua mai frumoasă, d-apăi lucrurile care te înconjoară zi de zi. Ei bine, aici greșești, când uiți să te mai bucuri de lucrurile simple, când uiți că fericirea chiar stă în acele lucruri mărunte. Fericirea stă într-un curcubeu.

Curcubeu

Sursa Foto: Shutterstock/By Manfredxy

Desertul tău preferat pe care ai uitat să îl mai savurezi te așteaptă tot acolo și, ai încredere, îți poate schimba starea de spirit. Spune-mi de când nu ai mai colorat, de când nu ai mai citit o poveste de-a lui Ion Creangă sau de când nu ai mai urmărit un episod din Viața cu Louie și îți pot spune de cât timp treci printr-o pasă proastă.

Citește și:

S-ar putea ca perioada asta urâtă din care nu mai găsești calea de ieșire să fi început în momentul în care ai încetat să fii copil. Te-ai încăpățânat să te maturizezi mai repede, credeai că nu o să se întâmple niciodată asta... Sau atunci când ai uitat cum e să mai vorbești cu prietenele la telefon pentru că toate discuțiile au loc pe Facebook messenger sau WhatsApp.

La 30 de ani, în zilele mele proaste, simt nevoia să mă retrag în casa părinților, simt nevoia să fiu din nou copilul care adoarme liniștit, fără nicio frică, fără niciun gând, pentru că părinții sunt acolo să îi vegheze somnul și orice s-ar întâmpla, ei sunt eroii care au alungat de fiecare dată monștrii de sub pat.

Peisaj fantezie

Sursa Foto: Shutterstock/By NextMars

Citește și:

La 30 de ani mi se bucură inima mai puternic ca niciodată când călătoresc cu mașina și trec prin așezări rurale, când simt miros de lemne arse în sobă și când îmi fac timp să privesc cu atenție bătrâneii pe stradă. Nu, nu îmbătrânesc, doar încep să conștientizez ce înseamnă adevărata fericire.

În timp ce unele dintre noi "savurează cu poftă" perioadele gri, mai exact, se complac în această situație și le place rolul de victimă, celelalte ar face orice să iasă din stare cât mai rapid. Câteva metode rapide și la îndemâna care să te scoată dintr-o stare proastă am adunat și eu în acest material. Profită de ele!

Creează!

Când treci printr-o pasă proastă, e clar, nu ai chef de nimic: nu vrei să te ridici din pat, nu vrei să ai contact cu oamenii, refuzi să mănânci, să te speli și să te machiezi, te îmbraci cu orice îți este la îndemână și orice ar spune lumea, mintea refuză să proceseze. Ei bine, în toată starea asta dubioasă, cum stai tu întinsă în pat, sunt câteva activități pe care le poți face și care te pot scăpa fără măcar să îți dai seama că urmează să se întâmple - Inventează o scurtă poveste și scrie-o pe hârtie. Colorează. Desenează. Pictează.

Citește și:

Ascultă un discurs motivațional!

Tot ce trebuie să faci este să dai un click. Știu că e greu să citești și să te concentrezi la ce ai putea citi, așa că cea mai bună soluție e să asculți ce spune altcineva. Rămâi întinsă în pat și dă play la un discurs motivațional (pe mine mă ajută să ascult predicile Părintelui Calistrat). Ascultă până când simți că ți se înmoaie inima, până când simți că trupul este invadat de energie pozitivă, că gândurile ți se limpezesc și într-un final ești pregătită să mergi la baie ca să faci un duș și să îți aranjezi părul.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.