Setari Cookie-uri

Fericirea stă în lucruri mărunte: cum ieși rapid dintr-o stare proastă

Uneori, zilele proaste par să nu se mai termine. Te gândești atunci că ăsta este sfârșitul, că așa o să fie toată viața ta de acum înainte și că nu mai există nimic care să te poată scoate din stare, căci le-ai încercat pe toate.

Mănâncă desertul preferat!

Înghetață. Ciocolată. Orez cu lapte. Melcișori cu lapte. Salam de biscuiți. Oricare ar fi desertul tău preferat, du-te și ia-l. E suficient să simți o dată gustul pentru ca starea de bucurie să își facă simțită prezența. Nu îți plac dulciurile, dar te încântă la maxim pizza sau pastele? Fă ce știi că îți crează curcubeu pe cerul gurii.

Desert inghetata

Sursa Foto: Shutterstock/By wong yu liang

Sună o prietenă!

Uită de conversațiile pe messenger sau pe whatsapp. Pune mâna pe telefon și sună! Fă conexiune cu cea căreia vrei să îi povestești ce ți se întâmplă. Să spui cu voce tare ce te apasă este eliberator, este ca și cum ai da tot răul afară. Las-o și pe ea să vorbească. Trecând de la un subiect la altul vei reuși să te gândești și la altele și să ieși ușor din stare.

Citește și:

Ascultă muzică și dansează!

Creează-ți un playlist special pentru astfel de perioade, iar atunci când simți că e momentul, dă-i drumul. Ascultă-l până ce te va ridica din pat și te va face să te miști. Gândește-te doar la versurile pieselor și nimic mai mult. Vei începe să le fredonezi și tu.

Fă o plimbare. Pe jos sau cu bicicleta.

E bine să nu stai închisă între patru pereți atunci când treci printr-o perioadă gri. Plimbă-te singură preț de câteva minute, fie o plimbare pe jos, fie cu bicicleta. Chiar și atunci când te afli la birou, ia o pauză și ieși să te întâlnești cu soarele. Dacă totuși preferi să rămâi în casă, lasă lumina și aerul curat să intre în cameră.

Plimbare cu bicicleta

Sursa Foto: Shutterstock/ By RossHelen

Citește și:

Adu-ţi aminte să pui capăt în mod înţelept întristării şi necazurilor vieţii. – Horatiu

Îndepărtează întristarea de la tine; căci întristarea a ucis pe mulţi şi nu e bună la nimic. – Pancatantra

Întristarea distruge mintea, întristarea distruge învăţătura, întristarea distruge rezistenţa; nu exista rătăcire la fel ca întristarea. – Ramayana

Nu e rău mai mare pentru muritori decât întristarea. – Menander

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Butakov250900

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.